Την Παρασκευή στα γραφεία της ΕΠΣΧ παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Χανίων ανάμεσα σε  Άρη Σούδας και Άρη Βουκολιών.

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ Γιώργος Βούρβαχης, όσο και οι παράγοντες και οι προπονητές των δύο ομάδων έκαναν κάλεσμα στον κόσμο των Χανίων για μαζική προσέλευση στα Περιβόλια, αφού τα έσοδα του τελικού, όπως κάθε χρόνο, θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η έκπληξη ωστόσο ακούστηκε από τα χείλη του προέδρου της ΕΠΣΧ, που ανακοίνωσε ότι την παραμονή του αγώνα θα πραγματοποιηθεί δεξίωση για τις δύο ομάδες, σε μία πρωτοποριακή κίνηση.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

Γιώργος Βούρβαχης (πρόεδρος Ε.Π.Σ. Χανίων)«Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στο γήπεδο Περιβολίων θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Χανίων, ανάμεσα στον Άρη Σούδας και τον Άρη Βουκολιών. Θεωρώ ότι όλοι μαζί θα βοηθήσουμε ούτως ώστε να γίνει πραγματική ποδοσφαιρική γιορτή ο τελικός και να κερδίσει ο καλύτερος ή ο τυχερότερος. Το Χανιώτικο τοπικό ποδόσφαιρο έχει ανέβει κατακόρυφα και είναι πάρα πολύ θετικό και καλό και το λέω αυτό διότι μέχρι τα ημιτελικά έφτασε μία ομάδα η οποία πρωταγωνιστεί στη Β’ Κατηγορία και αυτό είναι πολύ θετικό φαινόμενο. Όσον αφορά τον τελικό, όπως κάθε χρόνο οι εισπράξεις του αγώνα – όπου η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ – θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και έχει ζητηθεί και από τη Νέα Τηλεόραση να δείξει το παιχνίδι ζωντανά με κάποιο αντίτιμο, το οποίο και αυτό θα πάει για αυτούς τους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Θεωρώ λοιπόν ότι όλοι μαζί θα επιτελέσουμε ένα θεάρεστο έργο στις δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι και η κοινωνία μας και πραγματικά πέρα του ότι να παίξουμε και να διαφημίσουμε το ποδόσφαιρο θα κάνουμε και μία θεάρεστη πράξη. Για αυτό σας καλώ να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας και οι δύο ομάδες μέσα σε αθλητικά πλαίσια και πλαίσια fair play ούτως ώστε να διαφημίσουμε το ποδόσφαιρο και μόνο. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, υπάρχει και ο παράγων τύχη και οι αστάθμητοι παράγοντες. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο όσον αφορά τη διοργάνωση. Θα είναι το θετικότερο όλων που γίνεται για πρώτη φορά το γεγονός ότι την Τρίτη το βράδυ θα οργανώσει η Ε.Π.Σ. Χανίων μία συνεστίαση, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, τα τεχνικά τιμ, τα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο ομάδων αλλά και οι διαιτητές του αγώνα και οι εκπρόσωπο της διαιτησίας. Θα κάνουμε μία συνεστίαση, να φάμε και να πιούμε μαζί για να συσφίξουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις ούτως ώστε να γίνει ένα ακόμα καλύτερο παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Να ευχηθώ και στις δύο ομάδες καλή επιτυχία και να φροντίσετε πάνω απ’ όλα το Χανιώτικο ποδόσφαιρο».

Θανάσης Χηνόπουλος (πρόεδρος Άρη Βουκολιών): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων, το Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον πρόεδρο, διότι σήμερα ακούσαμε πράγματα που με χαροποίησαν ιδιαίτερα και με εξέπληξαν ευχάριστα. Την Τετάρτη θα πρέπει να είναι όλα τα Χανιά στο γήπεδο Περιβολίων, που το εξασφάλισε για μία ακόμα χρονιά ο κ. Βούρβαχης. Θα γίνει μία πολύ μεγάλη γιορτή, είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου και θα βρεθούμε όλοι εκεί πέρα, με δύο πολύ καλές ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα και οι οποίες έχουν αναμετρηθεί ξανά στο παρελθόν και θα γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτό τον αγώνα. Είναι βέβαιο ότι σε αυτόν τον αγώνα θα νικήσει το ποδόσφαιρο, για αυτό είμαι σίγουρος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο γι’ αυτήν την πολύ θετική πρόταση, η οποία με εξέπληξε. Θα βρεθούμε όλοι εκεί και θα δειπνήσουμε όλοι μαζί οι δύο ομάδες και θα περάσουμε πολύ όμορφα και θα προετοιμάσουμε ένα κατάλληλο περιβάλλον για τον αγώνα της επόμενης ημέρας. Θα ήθελα να παρακαλέσω όλο τον κόσμο των Χανίων, ακόμα και αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο, να έρθουν στο γήπεδο, γιατί ο σκοπός είναι καθαρά φιλανθρωπικός. Πάρτε τις οικογένειές σας και ελάτε να δείτε δύο πολύ καλές ομάδες. Όπως ανέφερε και ο κ. πρόεδρος το φετινό Κύπελλο… μύρισε πραγματικά Κύπελλο. Διαπιστώσαμε ότι στους προκριματικούς αγώνες υπήρξε ομάδα μικρότερης κατηγορίας που κατάφερε και κέρδισε ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας. Αυτό ήταν κάτι πολύ θετικό που είδαμε φέτος. Εύχομαι καλή επιτυχία, ένας θα είναι ο νικητής, το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ πολύ την ΕΠΣΧ και προσωπικά τον πρόεδρο τον κ. Βούρβαχη για την πολύ καλή πρόταση που έγινε και η οποία έγινε αποδεκτή και από τις δύο ομάδες».

Πολύδωρος Ντακάκης (μέλος του Δ.Σ. του Άρη Σούδας): «Με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσουμε την Ε.Π.Σ. Χανίων, τον κ. Βούρβαχη και τους υπεύθυνους της διαιτησίας, που έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια κι έχουν κάνει μία πολύ καλή δουλειά στο Χανιώτικο ποδόσφαιρο, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μία τεράστια άνοδο. Καλοί ποδοσφαιριστές αναδεικνύονται από τις Ακαδημίες και προχωράνε σε μεγαλύτερες ομάδες και βοηθάει σε αυτό το γεγονός ότι υπάρχουν ο Πλατανιάς, ο Α.Ο. Χανιά και ο Κισσαμικός και τα παιδιά έχουν κίνητρα για να παίξουν παραπάνω και να προπονηθούν καλύτερα και να μεταγραφούν σε άλλες ομάδες. Είναι πολύ ευχάριστο που και φέτος έχουμε αντίπαλο τον Άρη Βουκολιών, γιατί είμαστε φιλικά σωματεία, και διοικητικά αλλά και οι ποδοσφαιριστές έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους και είναι φίλοι. Είναι πολύ ευχάριστη η πρόταση της ΕΠΣΧ για το δείπνο την παραμονή του αγώνα και θα συμμετέχουμε κι εμείς. Ελπίζω να κερδίσει το ποδόσφαιρο την Τετάρτη. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, ελπίζω να είμαστε εμείς οι νικητές μιας και την προηγούμενη χρονιά δεν τα καταφέραμε. Να έρθει όλος ο κόσμος στο γήπεδο, γιατί είναι για φιλανθρωπικό σκοπό. Θα είναι μία γιορτή, ελπίζω να περάσουμε όλοι καλά και να φύγουμε ευχαριστημένοι από το γήπεδο».

Μανόλης Πηγουνάκης (προπονητής του Άρη Σούδας): «Για εμένα είναι μεγάλη τιμή και σαν άνθρωπος και σαν προπονητής να μιλάω για μία γιορτή, γιατί πιστεύω την Τετάρτη θα είναι μία γιορτή για το Χανιώτικο ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια αξίζουν πάνω απ’ όλα στην Ε.Π.Σ. Χανίων για τις ενέργειες που έγιναν ακόμα μία χρονιά και καταφέραμε να παίξουμε σ’ ένα γήπεδο στολίδι, το οποίο από μόνο του δίνει μία αίγλη στον συγκεκριμένο αγώνα. Συγχαρητήρια και για το γεγονός ότι γι’ άλλη μία φορά, σε δύσκολους καιρούς, όλα τα έσοδα του αγώνα θα πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό, κάτι που είναι σημαντικό και ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο το κάλεσμα για όλους να έρθουν στο γήπεδο. Επειδή και ο καιρός ευνοεί αλλά και το γήπεδο είναι στολίδι θα πρέπει να πάρουν όλοι οι άνθρωποι τις οικογένειές τους και να χαρούν μία γιορτή και να βοηθήσουν σε αυτόν τον φιλανθρωπικό σκοπό. Από εκεί και πέρα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και θα έλεγα θετικά εντυπωσιασμένος για την πρόταση μία ημέρα πριν τον τελικό να συνφάγουν τα δύο σωματεία και να είναι μία γιορτή πριν την πραγματική γιορτή. Είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό και αξίζουν συγχαρητήρια στην Ε.Π.Σ. Χανίων και στον κ. Βούρβαχη γι’ αυτή την επιλογή και γι’ αυτή την πρόταση, την οποία αποδεχόμαστε αβίαστα και με μεγάλη χαρά. Πιστεύω ότι από εκεί βγαίνει ακόμα περισσότερο το «ευ αγωνίζεσθε» και η ποιότητα που μπορεί να έχουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό και να μην ξεχνάμε ότι μέσα από αυτά τα στοιχεία μαθαίνουν οι μικρές ηλικίες και μέσα από αυτή τη διαδικασία πλέον θα πρέπει όντως ο θεσμός του Κυπέλλου να είναι ένας θεσμός γιορτή και να γίνει όλη αυτή η διαδικασία μία παράδοση για τα Χανιά μας. Αυτό ακριβώς το πράγμα, ότι γίνεται ο τελικός του Κυπέλλου και υπάρχει μία διαδικασία, πριν και μετά τον τελικό. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες και στον Άρη Σούδας και στον Άρη Βουκολιών που καταφέραμε και φτάσαμε ως εδώ. Είμαι σίγουρος ότι την Τετάρτη θα κερδίσει το ποδόσφαιρο και θα φύγουμε όλοι αγκαλιασμένοι από το γήπεδο. Καλό αγώνα εύχομαι σε όλους και πραγματικά όλοι να έρθουν στο γήπεδο και να βοηθήσουν στον φιλανθρωπικό σκοπό, για τον οποίο γίνεται ο αγώνας».

Χρήστος Παπαδογιάννης (προπονητής Άρη Βουκολιών): «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα που βρίσκομαι γι’ άλλη μία φορά σε αυτόν εδώ τον χώρο. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον κ. πρόεδρο της ΕΠΣΧ, στην Ένωση και σε αυτούς που ασχολούνται με το Χανιώτικο ποδόσφαιρο, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική πορεία και θα συνεχίσει να έχει, γιατί αυτοί που ασχολούνται, ασχολούνται πραγματικά με αυτό. Η γιορτή δεν ξεκινάει την Τετάρτη, αλλά την Τρίτη. Άρα εμείς ξεκινάμε την Τρίτη με τη σωστή και ωραία πρόταση που έκανε ο πρόεδρος. Την Τετάρτη όμως θα θέλουμε όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι και οι φίλαθλοι να είναι στο γήπεδο, γιατί ο σκοπός είναι πολύ σημαντικός και τα έσοδα είναι πολύ σημαντικά. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν ανάγκη και θέλουν τη βοήθειά μας και πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε. Όσο πιο πολύ γεμίσουμε το γήπεδο τόσο πιο πολλά έσοδα θα έχουμε για αυτόν τον φιλανθρωπικό σκοπό. Τώρα όσον αφορά τον νικητή θα είναι σίγουρα ο… Άρης!».

Παναγιώτης Γιαννακάκης (πρόεδρος Σ.Δ.Π. Χανίων-μέλος Ε.Δ./Ε.Π.Σ. Χανίων): «Θα ήθελα να συγχαρώ την Ε.Π.Σ. Χανίων, τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρωτοποριακή πρόταση που έκαναν σήμερα. Είναι πραγματικά μία γιορτή και έτσι πρέπει να το δούμε όλοι μας, που αναβαθμίζει το Χανιώτικο ποδόσφαιρο και τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως αυτή που πήρε η Ε.Π.Σ. Χανίων με το δείπνο για τις δύο ομάδες οπωσδήποτε συμβάλλουν για την καλυτέρευση των σχέσεων παικτών, προπονητών, παραγόντων και διαιτητών. Θέλω να καλέσω τον κόσμο να προσέλθει στο γήπεδο, γιατί τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε. Θα ήθελα να ευχηθώ στις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και η καλύτερη ομάδα να κερδίσει. Εύχομαι να πάνε όλα και να κερδίσει το ποδόσφαιρο»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook