Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει σε διασκευή για παιδιά το έργο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, για τρεις μόνο παραστάσεις για το κοινό, στην αίθουσα του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων:

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου – ώρα 11:00
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου – ώρα 18:00
Κυριακή 6 Μαρτίου – ώρα 11:00

Η παράσταση από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου παρουσιάζεται στις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων ολόκληρης της Κρήτης, από το Νομό Χανίων έως και το Νομό Λασιθίου, σε ένα πρόγραμμα 50 περίπου παραστάσεων, σε διασκευή-σκηνοθεσία Γλύκας Στόιου, μάσκες  Βαΐτσα Παπαζήκου, με τους Αγγελική Καρακαξίδου, Γλύκα Στόιου.  

Μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει την παράσταση 13 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. 

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής των Σχολείων θα δοθούν παραστάσεις στα Δημοτικά Σχολεία και τον Μάρτιο.

Μία ιστορία που έρχεται από την αρχαία Αθήνα στην Κρήτη για να ξεσηκώσει τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης! Ο «Πλούτος» είναι το τελευταίο από τα σωζόμενα έργα του Αριστοφάνη, πάντα επίκαιρο, πολύ περισσότερο σήμερα που η χώρα μας ταλανίζεται από την οικονομική φουρτούνα. Ο περίφημος ποιητής της αρχαίας αττικής κωμωδίας σατιρίζει εδώ την άνιση κατανομή των αγαθών και την κατάχρηση του πλούτου. Τι είναι σωστό και τι λάθος; Ποιοι είναι αυτοί που δικαιούνται την υλική ευημερία και ποιοι όχι; Πώς μπορείς να ξεχωρίσεις το καλό από το κακό, το δίκαιο από το άδικο; Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη θέτει θεμελιώδη ερωτήματα για τη διαχείριση των υλικών αγαθών, την ηθική ανατροφή των νέων και τον τρόπο που η ανθρώπινη κοινωνία είναι δομημένη από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας. 

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 3 € 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:
Γραφεία Θεάτρου (Νικ. Φωκά 5) (τηλ. 2821044256-όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες)