Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώνεται ότι από την χθες, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, ξεκίνησε ο κύκλος ψεκασμών του έτους 2016 σε όλους τους Δήμους των Χανίων, για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των πρώτων γενεών των κουνουπιών.

Παράλληλα προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάδειξη του νέου εργολάβου ψεκασμών έτους 2016. Ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών έχει οριστεί η Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016. Μέχρι την κατακύρωση του διαγωνισμού στο νέο εργολάβο, ο ανάδοχος του 2015 θα εφαρμόσει ακόμα ένα κύκλο ψεκασμών, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Λόγω των μεγάλων πληθυσμών κουνουπιών του προηγούμενου έτους και της εγκατάστασης στο νομό μας του κουνουπιού «Τίγρης», η Π.Ε. Χανίων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, προτρέπει, με έγγραφό της, όλους τους Δήμους των Χανίων να εξετάσουν τη δυνατότητα κατάρτισης και εφαρμογής παράλληλου προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, σε σημεία και περιοχές που αποτελούν αρμοδιότητά τους, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον Νόμο 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» (πληροφορικά, στον συνημμένο πίνακα φαίνονται οι περιοχές των δύο επιπλέον εφαρμογών του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών του έτους 2015).

Δείτε τις ημέρες και τις περιοχές των ψεκασμών