Aνακοίνωση για την κρίση και το προσφυγικό εξέδωσε το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης:

“Με μεγάλη αγωνία και ανησυχία το  ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ παρακολουθεί την επικαιρότητα. Η Ελληνική κρίση εξελίχθηκε σε κρίση χρέους της Ευρωζώνης για να γίνει Πανευρωπαϊκή Τραπεζική κρίση και όχι μόνο, παρατηρώντας μάλιστα και τις εξελίξεις στην Deutsche Bank.

Από την άλλη βλέπουμε μία Ευρώπη άτολμη, δειλή και φοβική όπου το Ευρωπαϊκό Όραμα δείχνει πλέον εξαιρετικά θαμπό. Πολλοί χρησιμοποιούν την προσφυγική κρίση για να εξάψουν ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις τόσο στην χώρα μας όσο και στην Ευρώπη που δυστυχώς όλο και περισσότερες φωνές παρασύρονται ζητώντας να υψωθούν τείχη, να κλείσουν σύνορα και να επιδοθούμε στο κυνήγι των «παράνομων» ανθρώπων.

Υπάρχει μια τεράστια αντίθεση μεταξύ της κληρονομιάς της Ευρώπης που στο παρελθόν παρείχε προστασία και σημαντικές ευκαιρίες για καλύτερη ζωή στα θύματα πολεμικών συγκρούσεων σε σύγκριση με το πώς συμπεριφέρεται σήμερα προς όσους φτάνουν στις ακτές της αναζητώντας άσυλο.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η Ευρώπη μπορεί να χειριστεί προς όφελος της την εισροή προσφύγων και νέων πληθυσμών. Η κρίσιμη ΕΠΙΛΟΓΗ είναι αν θα αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές με ΦΟΒΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ και κλειστά σύνορα ή με ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΝΟΗΣΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ με αμοιβαία οφέλη για όλους.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook