Μια υπάλληλος μεσιτικού γραφείου από το Τέξας μήνυσε τον προηγούμενο εργοδότη της για διάκριση εις βάρος της, ισχυριζόμενη ότι απολύθηκε για την άρνησή της να βάψει τα γκρίζα μαλλιά της!

Τα μαλλιά της Σάντρα Ρόλιν ξεκίνησαν να γκριζάρουν μόλις μπήκε στην αρχή της τρίτης δεκαετίας της ζωής της. Η ίδια πάντα επιδείκνυε περήφανα τις έως τον ώμο τούφες της με την ασημί αποχρώση. «Έτσι είμαι εγώ», ελεγε.

Αλλά φαίνεται ότι αυτό που ήταν δεν ικανοποιούσε τον Τεξανό εργοδότη της. Τον Αύγουστο του 2009 το αφεντικό της την πλησίασε και της ζήτησε να υιοθετήσει ένα πιο «ανεβασμένο προφίλ».

Η Ρόλιν, 52 ετών, δήλωσε ότι της ζητήθηκε να πηγαίνει στην δουλειά φορώντας «νεανικά, φανταχτερά ρούχα» και πολλά κοσμήματα. Έπρεπε να βάψει και τα μαλλιά της- το αφεντικό της προθυμοποιήθηκε μάλιστα να τα βάψει ο ίδιος.

Όταν αρνήθηκε να το κάνει, απολύθηκε εντός της εβδομάδας και αντικαταστάθηκε από μια γυναίκα 10 χρόνια νεότερή της. Τότε, προσέφυγε με μηνυτήρια αναφορά για διάκριση στο δικαστήριο του Χιούστον.

\"Τέξας:

Η Σάντρα Ρόλιν με τον -ασπρομάλη ασφαλώς- δικηγόρο της

Η Ρόλιν ανέφερε ότι τα μαλλιά της, απ\’ όταν πρωτοπήγε στην εταιρία Capital Title το 2003, δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα μέχρι αυτού του σημείου. «Δούλευα πολύ σκληρά για την επιχείρηση», είπε, δείχνοντας τα βραβεία που είχε κερδίσει το 2004 και το 2005 ως «εξαιρετική υπάλληλος».

Απ\’ την στιγμή που εκδιώχθηκε από την εταιρία, το εισόδημα της Ρόλιν μειώθηκε από τις 48.000 δολάρια(περίπου 34000 ευρώ) ως μάνατζερ στην Capital Title στα 30.000 δολάρια ως υπάλληλος στην εξυπηρέτηση πελατών μιας άλλης επιχείρησης.

Η Capital Title, η οποία λειτουργεί ως γραφείο συμψηφισμών για συμφωνίες πώλησης περιουσιών, απέρριψε τις κατηγορίες για διάκριση σχετική με την ηλικία ή την κόμη της υπαλλήλου ως «εντελώς ανυπόστατες και αβάσιμες». Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Μπιλ Σάντοκ, υποστήριξε ότι: «Θα προσλάμβανα υπάλληλο ακόμη και 150 ετών , αρκεί να το άξιζε.»

Η Ρόλιν ισχυρίστηκε όμως ότι δεν είχε υπάρξει ποτέ το παραμικρό παράπονο για την εμφάνισή της πριν την ξαφνική απόλυσή της. Ο δικηγόρος της, Ρόμπερτ Ντόουντυ, δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να ρεζιλεύεται κανείς ή να εξευτελίζεται για το γεγονός ότι μεγαλώνει».

tovima

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook