Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κος κος Ειρηναίος επισκέφθηκε την Παρασκευή 19/02/2016, το νέο ιδιόκτητο κτίριο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης του Πολιτιστικού Συλλόγου της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, που πρόσφατα εγκαινιάσθηκε.

Ο Σεβασμιότατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου καθώς επίσης και από τον ιερέα της Ενορίας, πατέρα Εμμ. Κοκκίνη.

Κατά την παραμονή του, ο Σεβασμιότατος ξεναγήθηκε στις οκτώ αίθουσες διδασκαλίας από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κον Μηνά Μαυροειδή, καθώς επίσης έγινε αναφορά και ανασκόπηση όλων των δράσεων που πραγματοποιεί ο Σύλλογος σε όλη την διάρκεια του έτους. Μάλιστα του επιδώθει αναμνηστικό των εγκαινίων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης, το οποίο δεν παρέλαβε την ημέρα εκείνη, επειδή βρισκόταν εκτάκτως στο Πατριαρχείο.

Κατά την επίσκεψή του, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την λειτουργία των επιμορφωτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Συλλόγου, καθώς επίσης και τις ποικίλες ποιοτικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και της πόλης γενικότερα, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη εποχή που βιώνουμε.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, ευχαριστεί θερμότατα τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κον κον Ειρηναίο για την ευλογία που έλαβε με την επίσκεψή του στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Συλλόγου, το μεγάλο ενδιαφέρον του για το έργο που επιτελεί και προσφέρει στην τοπική κοινωνία ο Πολιτιστικός Σύλλογος της ομώνυμης Συνοικίας επί 31 συνεχή χρόνια αλλά και για την μεγάλη αγάπη που δείχνει με κάθε ευκαιρία, προς τους κατοίκους της περιοχής και του εύχεται η Προστάτιδα της Συνοικίας η Αγία Αικατερίνη, να τον προστατεύει και να τον έχει για πολλά χρόνια ακμαίο, υγιή και δυνατό.