Μέσω εταιρείας του Ηρακλείου είχε μισθώσει η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα το ελικόπτερο με το οποίο σχεδίαζε να βοηθήσει τον σύντροφο της, Νίκο Μαζιώτη, να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ήρθε χθες στο Ηράκλειο προκειμένου να λάβει κατάθεση από στέλεχος της  εταιρείας, στην οποία απευθύνθηκε  η  γυναίκα για την ναύλωση του ελικοπτέρου, το μεσημέρι της Κυριακής.

Η μαρτυρία του συγκεκριμένου στελέχους  είναι σημαντική για τις έρευνες μετά την κατάθεση του πιλότου.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε ότι η γυναίκα απευθύνθηκε δύο φορές στην εταιρεία του Ηρακλείου, ζητώντας συγκεκριμένες παροχές υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Και τις δύο φορές χρησιμοποίησε τα στοιχεία της πλαστής αστυνομικής ταυτότητας.

Η πρώτη φορά ήταν δοκιμαστική ενώ τη δεύτερη φορά ζήτησε να μισθώσει μεγαλύτερο ελικόπτερο ενώ ζήτησε και λιμουζίνα με οδηγό. Η Ρούπα  υπό την απειλή όπλου απαίτησε από τον κυβερνήτη αλλαγή πορείας. Έπεσαν πυροβολισμοί, ακολούθησε πάλη με το ελικόπτερο σταδιακά  να χάνει έδαφος και η πρόσκρουση με το έδαφος να αποφεύγεται την τελευταία στιγμή.

Τελικά η  γυναίκα κατάφερε να διαφύγει, αφήνοντας πίσω της την γεμιστήρα του όπλου που είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα.

Από τις βαλλιστικές προέκυψε ότι ο κάλυκας που βρέθηκε μέσα στο ελικόπτερο ερρίφθηκε από το ίδιο όπλο που φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί από τον Μαζιώτη σε ληστεία της τράπεζας Πειραιώς στην Αχαϊα, το 2014.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook