Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως 14:00, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων, Επιμορφωτική Συνάντηση με θέμα: «Αποτελεσματική συνεργασία στο χώρο της Εκπαίδευσης», την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Π.Ε. Χανίων για τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Δημοτικών Σχολείων του νομού μας.

Το πρόγραμμα της επιμορφωτικής αυτής συνάντησης ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία προσφέροντας στα στελέχη εκπαίδευσης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα σύγχρονο μοντέλο εκπαιδευτικής ηγεσίας, όπου η συμμετοχικότητα και η συνεργασία, η συναπόφαση και η συνευθύνη, η δημοκρατική προσέγγιση των σύγχρονων εκπαιδευτικών ζητημάτων, η γνησιότητα στην επικοινωνία, η ενεργός ακρόαση και η ενσυναίσθηση, αποτελούν πυλώνες για την άσκηση των καθηκόντων τους σε ένα πλαίσιο κουλτούρας ολικής ποιότητας για την Παιδεία.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα μέσω διαδραστικού workshop να αλληλεπιδράσουν και να επικοινωνήσουν προβληματισμούς και εμπειρίες. Σκοπός της επιμόρφωσης ήταν η ανάδειξη της συνεργασίας, ως μια επιλογή που θα συμβάλλει στην άρση των εμποδίων επικοινωνίας, στη διευκόλυνση των σχέσεων, καθώς και στη διαχείριση δυσκολιών και συγκρούσεων στον επαγγελματικό χώρο. Η επιλογή αυτή εκτιμάται ότι αποτελεί μονόδρομο για την αναζωογόνηση των συλλογικών δράσεων σε επίπεδο εργασίας, αλλά και για την προσωπική και ομαδική ανάπτυξη. 

Ομιλητής ήταν ο κ. Μάνος Παυλάκης, Σύμβουλος  Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Business Coach και πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών. Μεταξύ άλλων στοιχείων από το βιογραφικό του, ο ομιλητής είναι ο δημιουργός του εκπαιδευτικού υλικού για το Πρόγραμμα “Youreca” , το οποίο έλαβε Βραβείο Ποιότητος και Αριστείας της Unesco, ενώ έχει διακριθεί για την κοινωνική του δράση, λαμβάνοντας ως Πρόεδρος της ΜΚΟ Youthnet Hellas, το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2013.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook