Μήνυμα προς τους πολίτες της Σητείας απευθύνει για το θέμα του νοσοκομείου της περιοχής και την έντονη κριτική που άσκησε ο βουλευτής ΝΔ Λασιθίου κος Γ.Πλακιωτάκης, καθώς και την παρέμβαση που έκανε στην βουλή απευθυνόμενος στον υπουργό υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Αναλυτικά:

Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Η τελική πρόταση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αναδιάταξη των υπηρεσιών υγείας σε επίπεδο Λασιθίου και ειδικότερα για το Νοσοκομείο Σητείας, είναι απαράδεκτη, πρόχειρη και κοινωνικά ανάλγητη.

Πρόκειται για μια πρόταση η οποία παίζει με τις ζωές και με την –ούτως ή άλλως- δύσκολη καθημερινότητα των κατοίκων της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Μια πρόταση η οποία προκαλεί δικαιολογημένη ανασφάλεια, αντίδραση και συχνά οργή.

Διότι δε χωρούν εκπτώσεις και οριζόντιες μειώσεις στο νευραλγικό χώρο της υγείας. Ούτε παιχνίδια εντυπώσεων και διαβεβαιώσεις χωρίς αντίκρυσμα για τη διατήρηση του αυτοδιοίκητου του Νοσοκομείου Σητείας και την απρόσκοπτη λειτουργία των βασικών κλινικών του. Υποσχέσεις οι οποίες δυστυχώς αθετούνται προκλητικά.

Γιατί είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα και τα προβλήματα τα οποία θα προκαλούσε η υλοποίηση της τελικής πρότασης του Υπουργείου Υγείας. Πως είναι δυνατό να μιλούν για επαρκή προσφορά υπηρεσιών υγείας, όταν συγχωνεύονται ανομοιογενείς κλινικές; Όταν μειώνεται συνεχώς το ιατρικό προσωπικό; Όταν δε δίνεται η ευκαιρία, αλλά και κίνητρα σε ιατρούς να έρθουν στη Σητεία;

Μάλιστα χθες το βράδυ σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, δεν πήρα ούτε μια σοβαρή απάντηση στα αναφερθέντα ερωτήματα. Ούτε καν μια στοιχειώδη δεσμευση.

Και είναι βέβαιο ότι η κυβερνητική πολιτική σε συνάρτηση με τον κανόνα προσλήψεων ενός ιατρού για κάθε πέντε αρχικά και κάθε δέκα αποχωρήσεις στη συνέχεια, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Σητείας.

Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο –έστω και τώρα- να πάρει πίσω αυτό το αλλοπρόσαλο και απαράδεκτο σχέδιο. Να κρατήσει το λόγο του και να σεβαστεί τις κυβερνητικές τους δεσμεύσεις.

Να εγγυηθεί το αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου Σητείας και την πλήρη ανάπτυξη όλων των κλινικών του. Να αφουγκραστεί την ανησυχία μας και να ακούσει τις δραματικές εκκλήσεις τόσο των κατοίκων, όσο και των φορέων του τόπου μας.

Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση μου. Αυτή είναι η λειτουργία του Νοσοκομείου για την οποία αγωνιστήκαμε και την οποία πετύχαμε με βάση τον οργανισμό τον οποίο θεσμοθετήσαμε επί Κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας.

Διότι δε χωράνε εκπτώσεις στην Υγεία. Δε χωράνε παιχνίδια και παζάρια τόσο με τις δικές σας, όσο και τις ζωές των παιδιών σας. Η υγεία των πολιτών δε μπορεί να μετριέται σε χρήμα. Αν αυτό δεν το καταλάβουν, να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντί τους.

Σε αυτο τον αγώνα βρίσκομαι στο πλευρό σας σε κάθε διεκδίκηση.

Με εκτίμηση, Γιάννης Πλακιωτάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook