Την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ στην Κρήτη, και η αύξηση των εξαγωγών Κρητικών πιστοποιημένων προϊόντων στην Ισραηλινή αγορά συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με την πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν Άμπα που επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αντάλλαξε απόψεις με την πρέσβη για τις δυνατότητες-προοπτικές που υπάρχουν ώστε να αυξηθούν οι αφίξεις Ισραηλινών τουριστών στο νησί μας, αλλά και για την αύξηση των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στην Ισραηλινή αγορά.

Επίσης ο Περιφερειάρχης με την Ισραηλινή πρέσβη, με την παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, συζήτησαν τη δυνατότητα ανάπτυξης πολιτιστικών ανταλλαγών- εκδηλώσεων ανάμεσα στην Κρήτη και στο Ισραήλ.

Από την πλευρά της η κα. Μπεν Άμπα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την φιλοξενία, και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το ποιοτικό τουριστικό προϊόν του νησιού, τον πολιτισμό και την ιστορία του.