Η περιοχή του Αγίου Παύλου στα Σφακιά  αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και πιο ευλογημένα μέρη της Κρήτης. Εκεί, ανάμεσα στο Λουτρό και την Αγία Ρουμέλη,  βρίσκεται μια από τις πιο όμορφες και γνωστές παραλίες, με χρυσαφένια αμμουδιά και  καταγάλανα νερά. Πάνω ακριβώς από την παραλία βρίσκεται το πευκοδάσος της Σελούδας που αποτελεί ένα σπάνιο φυσικό οικοσύστημα που σε συνδυασμό με την εξωτική παραλία διαμορφώνουν ένα τοπίο μοναδικό για τον επισκέπτη. 

Η μαγική εικόνα του φυσικού τοπίου συμπληρώνεται από μια βαριά κληρονομιά που έχει δώσει στην περιοχή ξεχωριστό χαρακτήρα. Στον Άγιο Παύλο υπάρχει η ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία που είναι χτισμένη σε ένα βράχο πάνω στην παραλία.

Η εκκλησία βρίσκεται στο σημείο όπου ο Απόστολος Παύλος λέγεται ότι βάπτισε ανθρώπους περνώντας από δω κατά το ταξίδι του για τη Ρώμη.  Σε αυτόν τον φιλόξενο ορμίσκο, στη διάρκεια της αποστολής του ανά τα έθνη για να κηρύξει το λόγο του Θεού, η θάλασσα αντάριασε και η σπηλιά στην ακτή που τον πέταξε, στάθηκε η σωτηρία του.

Το εκκλησάκι χτίστηκε τον 10ο αιώνα με χρωματιστές πέτρες από την περιοχή και καθώς ξεπροβάλλει μέσα από τους βράχους, έχει γίνει ένα με το φυσικό τοπίο σε τέτοιο βαθμό ώστε συχνά, είναι δύσκολο να το ξεχωρίσεις από μακριά.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook