Την περίοδο 25/2/2016 έως 1/3/2016 πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου  Χανίων στην Κύπρο,  με τη συμμετοχή 14 μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου, και των καθηγητών Ειρήνης Χαλακατεβάκη (μαθηματικός), & Γιώργου Ανδρεδάκη (Χημικός),  στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Καλές Πρακτικές στη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, με Διεπιστημονική Προσέγγιση, στη Σχολική Εκπαίδευση» και «Μεσόγειος-Ίσαλος Γραμμή» που εφαρμόζονται τη φετινή χρονιά στα Χανιά από την Σχολική Σύμβουλο Καθηγητών Φυσικών Επιστημών Δυτικής Κρήτης, κα Καλαθάκη Μαρία.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου συμμετείχαν ως Σύνεδροι στο 5ο Παγκύπριο Συνέδριο Μαθητών και Καθηγητών για τις Θετικές Επιστήμες, και παρουσίασαν υψηλής Εκπαιδευτικής Αξίας Εργασία, με τίτλο :«Μαθαίνουμε Χημεία και Βιολογία στο Λύκειο μέσω της σίτισης». Στα πλαίσια του συνεδρίου είχαν ευκαιρίες να γνωρίσουν καλές πρακτικές στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, επιτεύγματα της Επιστήμης και της Τεχνολογίας που συναρτώνται με την ύλη που διδάσκονται στο σχολείο τους.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφθηκαν το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού  όπου φιλοξενείται το Μουσικό Λύκειο Λεμεσού,  και γνώρισαν από κοντά τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων της Κύπρου αλλά και γενικότερα το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου, και πιο ειδικά τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Μέση Εκπαίδευση.  

Σχεδίασαν από κοινού εκπαιδευτικές δράσεις με τους καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού ενώ σε Ανοικτή Συζήτηση μαθητών και καθηγητών, συζητήθηκε η «Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών και άλλων γνωστικών αντικειμένων στα Μουσικά Σχολεία της Κρήτης και της Κύπρου: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις».

Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν πολλές ευκαιρίες να γνωρίσουν καλύτερα την παιδεία, την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου,  κυρίως μέσα από τις ξεναγήσεις στο νησί που προσέφερε δωρεάν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έξοδα διαμονής, σίτισης, και μεταφοράς,  καλύφθηκαν από τους συμμετέχοντες χωρίς να επιβαρυνθεί κανένας προϋπολογισμός.