Η πρόσφατη εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας έχει δημιουργήσει ελπίδες, τόσο στο χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης, όσο και σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, η οποία έχει εξαπατηθεί από τις υποσχέσεις και τα ψέματα της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι προσδοκίες του κόσμου διαψεύστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, με την παροχολογία Τσίπρα ότι θα δώσει τα πάντα στους πάντες και με την μετέπειτα διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων.

Η χώρα τον τελευταίο χρόνο, έχει ζήσει δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα, που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, που δεν είναι άλλη από πάγωμα της αγοράς, ύφεση στην οικονομία, ασταθές επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον και επαγγελματικές και επιστημονικές ομάδες που τείνουν να εξαφανιστούν, όπως οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι καταστηματάρχες, αλλά και οι αγρότες.
Η ανικανότητα απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων και η μη προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα, έχει αυξήσει την ανεργία, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν κίνητρα ούτε για προσλήψεις, αλλά ούτε καν και για διατήρησή τους, μέσα σε ένα τέτοιο φορολογικό καθεστώς. Πώς είναι δυνατόν ένας δικηγόρος να διατηρεί το γραφείο του με αυτές τις ασφαλιστικές  εισφορές και πώς είναι εφικτό ένας αγρότης να βγάζει ένα αξιοπρεπές εισόδημα, με αυτή την φορολόγηση; 

Ενώ για τον Νο 1 τομέα της χώρας, την βαριά μας βιομηχανία, τον Τουρισμό, φαίνεται ότι όλα είναι στον αυτόματο πιλότο, αφού θα μπορούσαμε με κατάλληλες στρατηγικές, να προσελκύσουμε και καλύτερους και περισσότερους τουρίστες από το εξωτερικό.

Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει το μεταναστευτικό καθ΄όσον το ποσοστό των προσφύγων και μεταναστών που προέρχονται από τη Συρία δεν ξεπερνάει το 35%-40% του συνόλου. Ο εμφύλιος στη Συρία ξεκίνησε το 2011 και δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την ελεύθερη είσοδο πολλών εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται έξαρση των προσφυγικών, μεταναστευτικών ροών από άλλες χώρες, όπως είναι το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράκ, ενώ αναπτύσσονται και τα κυκλώματα που στέλνουν κόσμο στην Ε.Ε. από το Ιράν αλλά και το Μαρόκο, με τους ενδιαφερόμενους να μεταφέρονται αεροπορικώς στην Τουρκία και να προωθούνται στη συνέχεια στην Ε.Ε. μέσω Ελλάδας. Ο ανεπαρκής έλεγχος μεταναστών στην χώρα μας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε να εντοπιστούν οι πρόσφυγές και να επαναπροωθηθούν στις χώρες τους οι οικονομικοί μετανάστες,  είχε ως αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα μας χιλιάδες μουσουλμάνοι διαφόρων εθνικοτήτων, ένα πρόβλημα το οποίο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, το οποίο  καταμαρτυρά ότι θα πληγεί ανεπανόρθωτα και ο τουρισμός, συνεπεία του φαινομένου αυτού.  

Η μόνη πλέον αξιόπιστη λύση για τη χώρα, προκειμένου αρχικά να σταθεροποιήσει την οικονομία και έπειτα να επιδιώξει να την αναπτύξει καθώς επίσης να εγγυηθεί την ασφάλεια των συνόρων μας είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν έχει εισέλθει στο παιχνίδι των παροχών και των άκρατων υποσχέσεων, αλλά επιδιώκει να δημιουργήσει ένα στρατηγικό σχέδιο εξόδου της χώρας από τη σημερινή κατάσταση, με χρονοδιάγραμμα, μέτρων και μεταρρυθμίσεων.

Ελβίρα Στασσίνου, Δικηγόρος, Πολιτευτής Χανίων της ΝΔ
Νεκτάριος Καλαντζής, Οικονομολόγος, Κοινωνιολόγος, Μέλος Π.Ε. ΝΔ, Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook