Λες και δεν είχαμε αρκετά προβλήματα, έχουμε από την Τετάρτη την «πυρηνική» βόμβα των παθών μας. Σε μία ακόμα επεισοδιακή ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό, σε ένα ακόμα μαύρο βράδυ για το ελληνικό ποδόσφαιρό, βρήκε ευκαιρία η κυβέρνηση να κάνει επίδειξη της πυγμής της. Έγιναν επεισόδια σε αγώνα του κυπέλλου Ελλάδας, η διοργάνωση ακυρώνεται, καταργείται.

Τρέμετε ταραχοποιοί του ποδοσφαίρου! Στην επόμενη φασαρία θα διακοπεί το πρωτάθλημα! Και εσείς των υπόλοιπων αθλημάτων! Το ίδιο θα συμβεί παντού! Για το ότι στο τέλος της διαδρομής, περιμένουν γενικευμένες απαγορεύσεις για οτιδήποτε το φαλιρισμένο μας κράτος αδυνατεί να διαχειριστεί, υπάρχουν δύο εξηγήσεις: είτε πως αυτή η κλιμάκωση ούτε που τους περνά από το μυαλό (απλά όπως όλα θα συμβεί από… μόνη της), είτε μάλιστα, ναι τους περνά. Αδυνατώ να επιλέξω ποιο από τα δύο είναι χειρότερο…

Στα αθλητικά τώρα, σαν φίλαθλος που του αρέσουν οι «δυνατοί» αγώνες ακόμα κι αν η ομάδα μου χάνει, δυσκολεύομαι να ακολουθήσω το συλλογισμό κάποιων για ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης» στο χώρο του ποδοσφαίρου. Για την ακρίβεια, αδυνατώ να πιστώσω έστω και γραμμάριο σοβαρότητας στην ιστορία αυτή, για τον απλό λόγο πως τόσα χρόνια, τόσες εκπομπές, τόσοι τόνοι μελάνι, κάτι θα είχε αποκαλυφθεί. Η αλήθεια είναι κατά τη γνώμη μου απλή, πολύ απλή και έχει να κάνει με το χρήμα, με τη ρευστότητα που οι ομάδες έχουν. Βλέπετε στην εποχή μας τα σπορ είναι προϊόντα και οι ομάδες εταιρίες. Άλλες οι δυνατότητες της συμπαθούς Μαργαρίτας κι ας είναι το μπυράλ της εκπληκτικό, άλλες οι δυνατότητες της 3E με την Coca-Cola.

Όταν σε ένα ανέκαθεν ρηχό και αδύνατο πρωτάθλημα, μία και μόνη ομάδα ξεκινά τη χρονιά με έσοδα 20 εκατομμύρια μόνο από τις διεθνείς της υποχρεώσεις, ενώ οι υπόλοιπες πασχίζουν να ανταπεξέλθουν σε προϋπολογισμούς υποπολλαπλάσιους, είναι σαφές πως έχοντας τη δυνατότητα, προσλαμβάνει ακριβότερους υπαλλήλους. Όχι ότι πάντα το ακριβό είναι και καλύτερο, συνήθως όμως είναι. Δεύτερο ποιοτικό χαρακτηριστικό το γήπεδο. Δυστυχώς (και το πιστεύω απόλυτα) μόνο μία ομάδα μπόρεσε να κατασκευάσει σύγχρονο ιδιόκτητο γήπεδο. Οι συνωμοσιολογίες δεν ευσταθούν, οι υπόλοιπες απέτυχαν. Το γήπεδο όμως φέρνει επιπλέον έσοδα, τα οποία οι υπόλοιπες ομάδες στερούνται.

Τέλος, σημασία έχουν οι ηγεσίες, οι κεφαλές, οι άνθρωποι που αν και όταν χρειαστεί θα έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την ομάδα τους. Ένα παράδειγμα θα βοηθήσει πιστεύω. Έως πριν μερικά χρόνια στον Παναθηναϊκό υπήρχαν οι Βαρδινογιάννηδες, μάλιστα είχε βγει μπροστά ο γιος του πατριάρχη, Γιάννης. Ο Γιάννης λοιπόν έβαλε μπροστά το σχέδιο της λεγόμενης διπλής ανάπλασης Λεωφόρου – Βοτανικού. Το κέδρος τριπλό: η ομάδα θα αποκτούσε υπερσύγχρονο γήπεδο, το κέντρο της Αθήνας μία νέα τεράστια πλατεία και ο βούρκος του Βοτανικού θα εξαφανίζονταν. Απλά σκεφτείτε πως θα ήταν σήμερα τα πράγματα για την ομάδα αυτή, αν το σχέδιο δεν είχε τορπιλιστεί για κομματικούς λόγους, από μερικούς «ευαίσθητους» πολίτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook