Στο Βερολίνο και στη διεθνή τουριστική έκθεση που θα ξεκινήσει στις 9 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 13 του μήνα, είναι στραμμένα τα βλέμματα των τουριστικών φορέων της Κρήτης προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στο μέτωπο του τουρισμού. 

Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι οι προκρατήσεις από την Γερμανία και την Αγγλία αναμένεται να συνεχίσουν την ανοδική τροχιά που ακολουθούν μέχρι και αυτή την στιγμή, προσδοκώντας ότι η ανησυχία tour operators για την προσφυγική κρίση θα μειωθεί σταδιακά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flashnews.gr η Κρήτη δεν φαίνεται να καρπώνεται την κατακόρυφη πτώση των προκρατήσεων για την αγορά της γειτονικής Τουρκίας, ούτε το γενικότερο σκηνικό αναταραχής στις περιοχές της Αιγύπτου και της Συρίας.

Ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες έχουν ήδη κλείσει σημαντικά ραντεβού με εκπροσώπους tour operators – στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης- η ατζέντα των οποίων ξεκινά με το δίπτυχο ποιότητα-οικονομικές τιμές.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι μέχρι και αυτή την περίοδο-αρχές Μαρτίου- η πτώση των προκρατήσεων αγγίζει το 8%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook