Στον κυκλικό κόμβο στη Χανιώπορτα, στη συμβολή των οδών 62 Μαρτύρων, Θερίσσου και Μάχης Κρήτης, αντικαταστάθηκαν πρόσφατα οι φωτεινοί σηματοδότες, χωρίς όμως να τοποθετηθεί εκ νέου σήμανση παραχώρησης προτεραιότητας.

Οι οδηγοί που κινούνται εντός του κυκλικού, θεωρούν ως δεδομένο και αυτο(α)νόητο ότι έχουν προτεραιότητα, την οποία μάλιστα διεκδικούν “επιθετικά”!Αποτέλεσμα είναι στο συγκεκριμένο σημείο να ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών στο Ηράκλειο, φαίνεται να αγνοεί ότι στους κυκλικούς κόμβους, (όπως και σε όλες τις διασταυρώσεις), όπου δεν υπάρχει σήμανση και ανεξάρτητα με το εάν το όχημα τους εξέρχεται του κυκλικού, οφείλουν να παραχωρήσουν προτεραιότητα στα οχήματα που κινούνται εκ δεξιών.

Είναι προφανές ότι η σύγχυση οφείλεται αφενός, στη γενικότερη έλλειψη οδηγικής παιδείας και αφετέρου στο γεγονός ότι σε όλους σχεδόν τους υπόλοιπους κυκλικούς κόμβους της πόλης (παραλιακή, 62 Μαρτύρων), υπάρχει σήμανση που δίνει προτεραιότητα στα οχήματα που κινούνται και εξέρχονται των κυκλικών.

 Υ.Γ.: Η κατασκευή κυκλικών κόμβων έχει διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία, ενώ παράλληλα έχει μειωθεί σημαντικά ο χρόνος καθυστέρησης των οδηγών που περίμεναν στα φανάρια. Το πρόβλημα δεν είναι οι κόμβοι, αλλά εμείς!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook