Ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα έχει ετοιμάσει ο Δήμος Χανίων, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες όλων των ηλικιών να διασκεδάσουν, ξεφεύγοντας από τους ρυθμούς της καθημερινότητας. 

Tο αναλυτικό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα, έχει ως εξής: 

•    Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, ώρα: 21.30: Νεώριο Μόρο, πάρτι μεταμφιεσμένων σε συνεργασία με Ελληνο - Γαλλικό Σύλλογο και Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, με το μουσικό σχήμα «Vamos Ensemble». 

•    Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, ώρα: 11.30: Μουσική γιορτή με D.J. & αποκριάτικα δρώμενα για μικρά παιδιά με τον κλόουν Ζιν Ζιν και Φιστίκι, στον πεζόδρομο της οδού Μουσούρων.

•    Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, ώρα: 16.00: Αποκριάτικο δρώμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων – Παιδιατρική Κλινική για τα παιδιά, που νοσηλεύονται και δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Αποκριάς, με τον Κλόουν – γιατρό.

•    Κυριακή 13 Μαρτίου 2016: Το παιχνίδι-θεσμός της Αποκριάς, το «Μεγάλο Κυνήγι του Θησαυρού 2016».

•    Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, ώρα: 18.00: Πάρτυ για μικρούς μασκαράδες με δωρεάν κεράσματα και πολλές εκπλήξεις: 

- Χώρος εκδηλώσεων Δ. Ε. Ελ. Βενιζέλου (Κτήριο ΔΕΥΑΧ) «Πάρτυ πάρτυ ζωηρό άκρως εορταστικό»
- Πρώην Δημαρχείο Ακρωτηρίου «Απόκριες στο σχολείο των Μάγων» 
- Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισσού «Το Λούνα Παρκ της Γιορτής & της χαράς»
•    Καθαρά Δευτέρα 2016, ώρα 11.00: Κούλουμα στο άλσος των Αγίων Αποστόλων με το μουσικό σχήμα ΟΚΤΑΒΑ, παραδοσιακά κεράσματα, ξυλοπόδαρους για τα παιδιά, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και κατασκευή χαρταετών από τους Προσκόπους Χανίων.