Τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΚ, καταγγέλει ως παράτυπη η παράταξη  “Ανεξάρτητο ΤΕΕ”.

Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για αποτέλεσμα που αποτελεί προϊόν εκ των προτέρων συμφωνίας ενώ υποστηρίζει ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι κανονισμοί και υπήρξαν παρεκκλίσεις με αποτέλεσμα η παράταξη να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Όπως αναφέρει ακριβώς η ανακοίνωση της παράταξης “Ανεξάρτητο ΤΕΕ”:

“Η ανανέωση στην ηγεσία του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ που είχε προαναγγείλει με τη επιστολή παραίτησής του ο συνάδελφος Γ. Στρογγυλός δεν είχε, όπως αποδείχτηκε, ηλικιακά χαρακτηριστικά. 

Κατά την Ειδική Συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του Τμήματος και μέσα από μια εντελώς κατά την κρίση μας παράτυπη διαδικασία – την οποία η παράταξή μας δεν ήταν δυνατόν να νομιμοποιήσει με την παρουσία της και αποχώρησε – η θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος δόθηκε στο συνάδελφο Ελ. Κοπάση, εκπρόσωπο της παράταξης ΔΚΜ-ΕΝΙΑΙΟ ΤΕΕ.

Το αποτέλεσμα αυτό ήταν προφανώς προϊόν μιας εκ των προτέρων συμφωνίας. Η συμφωνία αυτή ολοκληρώθηκε με την κατανομή των 5/6 από τις θέσεις των Προεδρείων της Διοικούσας Επιτροπής και της Αντιπροσωπείας του Τμήματος ανάμεσα σε μέλη των δύο παρατάξεων (ΔΚΜ-ΕΝΙΑΙΟ ΤΕΕ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ).

Αν και ούτως ή άλλως δεν μας εκφράζει η δομή των οργάνων όπως προέκυψαν, εν τούτοις  θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη σύνθεση θα μπορούσε να «επιτευχθεί» νομότυπα αν είχαν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς του ΤΕΕ διαδικασίες χωρίς παρέκκλιση απ’ αυτούς, κάτι που μας υποχρέωσε να μην συμμετάσχουμε μέχρι τέλους στην συνεδρίαση.

Σε προηγούμενες συγκροτήσεις οργάνων είχαμε αντιταχθεί στις επιδιώξεις που υπήρξαν κατά καιρούς (ιδίως από την ΔΚΜ-ΕΝΙΑΙΟ ΤΕΕ) για εναλλαγή της θητείας του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής γιατί θεωρούμε ότι αυτό, όταν μάλιστα δεν υπάρχει καμία προγραμματική βάση, είναι απολύτως ξένο με τα προβλήματα των συναδέλφων και αδυνατίζει την κοινή δράση στην λειτουργία του ΤΕΕ δίνοντας «σήμα» πως η συγκεκριμένη διαδικασία δεν στοχεύει στην λύση των προβλημάτων του τόπου και των μηχανικών αλλά αποσκοπεί αποκλειστικά σε παραταξιακά ή προσωπικά οφέλη.

Το «Ανεξάρτητο ΤΕΕ», μετά και τα παραπάνω, δηλώνει ότι θα συνεχίσει με περισσότερη επιμονή να συμμετέχει από τις θέσεις των μελών της Διοικούσας Επιτροπής και της Αντιπροσωπείας όπου έχει εκλεγεί από τα μέλη του Τμήματος για να συμβάλλει, στο μέτρο των δυνάμεών του, στην επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των μηχανικών και την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook