Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, απευθύνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Οι πόλεμοι και οι σφαγές στην Μέση Ανατολή έχουν ξεριζώσει από τις πατρίδες τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς προς την Ευρώπη ελπίζοντας σε μια ζωή μακριά από τις σφαίρες και τους βομβαρδισμούς. Η Ευρώπη όμως απέναντι στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση που έχει αντιμετωπίσει στην σύγχρονη ιστορία επιλέγει να μετατραπεί σε φρούριο, να εφαρμόσει ακροδεξιές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες πολιτικές, να ορθώσει φράχτες, να αναπτύξει στρατό και εν τέλει να στρώσει το έδαφος στον φασισμό.

Στο σκοτάδι που ορθώνουν οι ακραίες συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της Ευρώπης, η Ελλάδα και η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας υπήρξαν και συνεχίζουν να αποτελούν το φως, την ελπίδα και το σπουδαιότερο παράδειγμα αλληλεγγύης. Οι χιλιάδες πρόσφυγες από την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε πολλές περιοχές της χώρας δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι. Είναι μωρά, μικρά παιδιά, οικογένειες που δραπέτευσαν από την φρίκη του πολέμου ρισκάροντας τα πάντα για να προστατεύσουν το αυτονόητο: την ζωή τους.
Καλούμε όλους του πολίτες του Νομού Ρεθύμνου να γίνουν κομμάτι αυτής της υπόθεσης, να ανοίξουν μια μεγάλη αγκαλιά στους πρόσφυγες. Όλοι και όλες μας μπορούμε με τον πιο απλό τρόπο να βοηθήσουμε στην πράξη μέσα από τη συμμετοχή μας στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης των προσφύγων και συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης.
Κανένας άνθρωπος μόνος του, η Αλληλεγγύη θα νικήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ρεθύμνου συγκεντρώνει καθημερινά στα γραφεία του (Ζυμβρακάκη 5, 1ος Όροφος, απέναντι από τη Σχολή Χωροφυλακής) στις ώρες 18:00-21:00, είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες (τρόφιμα μακράς διάρκειας, αναλώσιμα, είδη καθαρισμού, είδη προσωπικής υγιεινής και είδη ταξιδιού).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 28310 30000
E-mail:  [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook