Ως Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, την επιστολή του Δημάρχου Βιάννου κ.Παύλου Μπαριτάκη, σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Άνω Βιάννου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, με την Υ20/316 Απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ αναστέλλεται η λειτουργία του παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βιάννου.

Επειδή το συγκεκριμένο παράρτημα του ΙΚΑ, εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών σε απόσταση άνω των 40 χλμ εντός του Δήμου Βιάννου, μια τέτοια απόφαση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους δημότες.

Λόγω, μάλιστα, και της κακής πρόσβασης του οδικού δικτύου αλλά και της έλλειψης συγκοινωνίας στο παράρτημα Αρκαλοχωρίου, το οποίο προτείνεται για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των εργοδοτών, γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη διατήρησης του τοπικού παραρτήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Βιάννου.

Η Πολιτεία οφείλει να εξετάζει όλες τις παραμέτρους και ειδικά τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που καθημερινά δίνουν τη μάχη για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έτσι, καταλήγει καλώντας τον κ.Υπουργό να αναθεωρήσει την απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ και να συνεχιστεί η λειτουργία του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Βιάννου προς εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook