Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference ανέδειξε τους 10 νέους νικητές που ξεκίνησαν την εξάμηνη εργασία τους στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, ενώ η Vodafone καλύπτει το μισθό τους. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι νέοι μέσα από την εργασία τους έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να αποκτήσουν εμπειρία, πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία, καλύπτοντας παράλληλα ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας.

Οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, για τους οποίους  εργάζονται οι φετινοί νικητές του Vodafone World of Difference είναι: Ι.Ο.ΑΣ – Πάνος Μυλωνάς, Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί, Σύλλογος Στήριξης Εξαρτημένων Ατόμων από το Αλκοόλ «Η Επιστροφή», Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ», Emfasis Foundation, Equal Society, Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος),  PRAKSIS, TACT Hellas και  WWF Ελλάς.

Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference υλοποιείται στην Ελλάδα για έκτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας. Συνολικά, έχουν αναδεχθεί 44 νικητές, για να εργαστούν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε διαφορετικές πόλεις και περιοχές ανά την Ελλάδα, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πάρος και Πρέσπες, προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης και σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία. 

Στους 10 νικητές συμεριλαμβάνεται και η Κατερίνα Σφακιανάκη η οποία  εργάζεται στον Σύλλογο Στήριξης Εξαρτημένων ατόμων από το αλκοόλ «Η επιστροφή» ως Κοινωνική Λειτουργός. Η Κατερίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Κρήτης. Στόχος της είναι ο συντονισμός και η υλοποίηση δράσεων πρόληψης όσον αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ σε νεαρές ηλικίες  σε 10 σχολεία και συλλόγους του Ν. Ηρακλείου καθώς και η παροχή υποστήριξης και συμβουλευτικής στα 806 ήδη ενταγμένα στο θεραπευτικό πρόγραμμα του συλλόγου άτομα και τις οικογένειες τους και στα νέα μέλη που θα ενταχθούν.

Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τους 10 φετινούς νικητές και το έργο που θα αναλάβουν μπορούν να παρακολουθήσουν το σχετικό video 


 

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα και τους φετινούς νικητές στο http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=12535