«Η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα λουκέτα» δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Χαλκιδικής συμπαραστεκόμενοι στους απολυμένους της χαρτοβιομηχανίας Softex, στον Βοτανικό.

Οι εργαζόμενοι σε μήνυμά τους, τονίζουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των απολυμένων ενώ δηλώνουν πως όσο οι εργοδότριες εταιρείες και οι κυβερνήσεις δεν καταλαβαίνουν, οι εργάτες θα είναι στον δρόμο και θα μάχονται.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των σωματείων των εργαζομένων στα μεταλλεία:

"Οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Χαλκιδικής εκφράζουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απολυμένων της χαρτοβιομηχανίας Softex, στον Βοτανικό. 

Αγωνιζόμενοι της Softex δεν είστε μόνοι σας! Όλοι όσοι έχουμε βιώσει την ανεργία και έχουμε δώσει αγώνες για το μεροκάματο μας, είμαστε στο πλευρό σας!

Συνάδελφοι, βρισκόμαστε και εμείς στην ίδια ακριβώς θέση με εσάς. Ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι και φίλοι μας που είναι στον δρόμο εδώ και 3,5 μήνες…

Παλεύουμε για αυτούς! Και ενώνουμε τη φωνή μας με εσάς και με όλους όσους χάνουν την δουλειά τους, μαζί και την ελπίδα τους για το μέλλον αυτής της χώρας! 

Το μήνυμα είναι ένα και ξεκάθαρο: Όσο η εργοδότριες εταιρείες και οι Κυβερνήσεις δεν καταλαβαίνουν, οι εργάτες θα είναι στους δρόμους και θα μάχονται! Όλοι στο πλευρό όλων!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ

Ως Έλληνες εργαζόμενοι:
•    Καταγγέλλουμε την απόφαση της επιχείρησης "SOFTEX" να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο στο Βοτανικό, απολύοντας εκατοντάδες εργαζόμενους. 
•    Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση της.
•    Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για την επαναλειτουργία του εργοστασίου 
     - να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του
     - να εξασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα."