Από μια κλωστή εξακολουθεί να κρέμεται η ζωή του 19χρονου από τον Μυλοπόταμο που έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Σε μια ακόμη προσπάθεια να σωθεί ο19χρονος, το συγγενικό του περιβάλλον ζήτησε την βοήθεια του κορυφαίου εντατικολόγου καθηγητή Χαρ. Ρούσσου. Ο κ. Ρούσσος μαζί με τον Διεθυντή της ΜΕΘ του Βενιζελείου Ανέστη Κιούλπαλη αλλά και τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ Δημήτρη Γεωργόπουλο, θα συναντηθούν στη ΜΕΘ του Βενιζελείου προκειμένου να εξετάσουν τον 20χρονο και να αποφανθούν για την κατάσταση της υγείας του.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα ήρθε ειδικά από την Αθήνα, με έξοδα της οικογένειας, ένα ιατρικό μηχάνημα που συνήθως χρησιμοποιείται σε καρδιολογικές μονάδες για να υποβληθεί σε ένα είδος εξωσωματικής οξυγόνωσης στο αίμα, ωστόσο κρίθηκε από τους γιατρούς, ότι δεν ήταν εφικτό να τοποθετηθεί, και έτσι δεν χρησιμοποιήθηκε.

Οπως έχει γράψει η “Π”, άνθρωποι του συγγενικού του περιβάλλοντος που εδώ και εβδομάδες ζουν ώρες απερίγραπτης αγωνίας έξω από τη μονάδα, λένε ότι αρχικά, όταν παρουσίασε πολύ υψηλό πυρετό και πήγε για εξετάσεις στο νοσοκομείο, οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία και μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του για να ακολουθήσει εκεί τη φαρμακευτή του αγωγή με αποτέλεσμα η κατάστασή του να επιδεινωθεί. 

“Οι πνεύμονες είναι πλήρως κατεστραμμένοι, κάνουμε μια απέλπιδα προσπάθεια να τον σώσουμε, όμως η κατάστασή του είναι εξαιρετικά δύσκολη” είχε δηλώσει στην “Π” ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανέστης Κιούλπαλης. Ο ίδιος ανέφερε ότι εκτός από τον ιό της γρίπης ο 19χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο και μ’ ένα στρεπτόκοκκο ενώ στη ΜΕΘ κόλλησε και 2 μικρόβια το ένα από τα οποία πέρασε στο αίμα και του χορηγούνται αντιβιωτικά. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος δεν αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας. 

“Ούτε εμείς μπορούμε να καταλάβουμε γιατί είχε τόσο κακή εξέλιξη αυτό το περιστατικό” σημείωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook