Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε υπό ανέγερση επαγγελματικό χώρου στην πλατεία Σινάνι στο Ηράκλειο που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός οικοδόμου έπειτα από πτώση με τραύματα στο θώρακα και στο πόδι. 

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου αναφέρονται και τα εξής:

"Αν στη μεσόγειο πνίγονται καθημερινά ξεκληρισμένοι απ΄ την πατρίδα τους πρόσφυγες και μετανάστες απ΄τη φωτιά του πολέμου, που ΄χουν ανάψει οι ιμπεριαλιστές, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε., και απ΄τη φτώχεια, που τους έχουν σπρώξει οι κυβερνήσεις τους, προκειμένου να θησαυρίζει το Κεφάλαιο, στη στεριά στους χώρους δουλειάς παραμονεύει ο θάνατος.

Σκοτώνονται ή σακατεύονται εργάτες από τη παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας. Απ΄ την υπερεντατικοποίηση για τον πολλαπλασιασμό των κερδών της εργοδοσίας. Απ΄ τα εξαντλητικά ωράρια, αφού πρώτα φρόντισαν οι πολιτικοί τους υπάλληλοι, να ισοπεδώσουν τα πάντα. Να καταργήσουν τη Σ.Σ.Ε., με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να αναγκάζεται να δουλεύει ήλιο με ήλιο για να επιβιώσει, μιας και το μεροκάματο έγινε φιλοδώρημα. Απ΄το παροπλισμό τον όποιων ελεγκτικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα η εργοδοσία και μάλιστα σε περιόδους κρίσης να ξεσαλώσει. Αυτό συνέβαινε πάντα, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για «δεύτερη φορά αριστερά».

Το Συνδικάτο καλεί όλους τους  συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση της σωματικής ακεραιότητας, αλλά και την ίδια μας τη ζωή στα χέρια μας. Δίνουμε για ένα επιπρόσθετο λόγο, για συμμετοχή στην 48απεργία την ήμερα κατάθεσης του νόμου – λαιμητόμο από την κυβέρνηση  μαζί με το Συνδικάτο μας, με τις ταξικές δυνάμεις."