Οι κατηγορίες εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν μπορεί να αποσυρθούν «οποτεδήποτε» και αυτό δεν συνδέεται με την ημερομηνία της επόμενης εμφάνισής του ενώπιον του δικαστηρίου, όπως δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του.

«Η απόφαση να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναπόκειται στον εισαγγελέα και μπορεί να την λάβει οποτεδήποτε», δήλωσε ο Ουίλιαμ Τέιλορ σε συνέντευξη Τύπου από την Ουάσινγκτον.

Οι δικηγόροι του Στρος Καν και ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς, που έχει αναλάβει την υπόθεση, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την αναβολή της επόμενης συνεδρίασης του δικαστηρίου, η οποία ορίστηκε για την 1η Αυγούστου αντί της 18ης Ιουλίου, που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Οι δικηγόροι του Στρος Καν έχουν εκφράσει πάντως την ελπίδα τους ότι μέχρι τότε θα έχουν αποσυρθεί οι κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που βαραίνουν τον πελάτη τους.

Όταν ρωτήθηκε για αυτή την αναβολή, ο Τέιλορ δήλωσε ότι η 18η Ιουλίου «δεν ήταν μία ημερομηνία κατά την οποία θα αποφασίζονταν τα πάντα».

Επανέλαβε εξάλλου, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι ο πελάτης του δεν σκοπεύει να δηλώσει ένοχος για οποιαδήποτε από τις επτά κατηγορίες που τον βαραίνουν, στο πλαίσιο μίας ενδεχόμενης συμφωνίας με τον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook