Ολομέτωπη επίθεση στη δημοτική αρχή, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενεργοί Πολίτες Ηλίας Λυγερός, σε συνέντευξη τύπου  που παραχώρησε σήμερα στη Λότζια με θέμα τα πορίσματα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.

Ο κ. Λυγερός τόνισε χαρακτηριστικά ότι η σημερινή δημοτική αρχή, σε αντίθεση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, έχει πλέον όχι μόνο συμβιβαστεί, αλλά και συνεχίζει να εφαρμόζει πολιτική με το ίδιο περιεχόμενο και τα ίδια πρόσωπα, ενώ την ίδια στιγμή την κατηγόρησε για την απαξίωση και την υποβάθμιση του θέματος, καθώς αρνείται τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για νασυζητηθούν με διαφάνεια τα αποτελέσματα των πορισμάτων των ελεκτών δημόσιας διοίκησης, αλλά και τι προτίθεται να κάνει για την β φάση του έργου.

Παράλληλα οι Ενεργοί Πολίτες επισήμαναν ότι δεν μπορεί το σημαντικό άυτό έργο να συνεχιστεί διοικητικά και επιτελικά από τη ΔΕΠΤΑΗ, αφού ουσιαστικά παραμένουν τα ίδια πρόσωπα στη διευθύνουσα υπηρεσία και καλούνται νά ακολουθήσουν τη νομιμότητα ενώ καμιά προηγούμενη σημαντική απόφαση δεν χαρακτηρίζεται νόμιμη από τα πορίσματα.

Τέλος οι Ενεργοί Πολίτες κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη β φάση του έργου, προτείνοτας την κατάργηση της υφιστάμενης διευθύνουσας υπηρεσίας και σύσταση νέας και από αποψη προσώπων, ενώ τόνισαν ότι απαιτείται ουσιαστικός και συνεχής έλεγχος των αποφάσεων, που σχετίζονται με τη β φάση του έργου, από το δημοτικό συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι Ενεργοί πολίτες για το Πολιτιστικό Κέντρο, παρευρέθηκε ο απέρχομενος πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ, κ. Ξυλούρης. Μάλιστα ο “δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης”, όταν ρωτήθηκε για τη  παρουσία του, δήλωσε ότι ήρθε σαν φίλος, ενώ την ίδια στιγμή πρόσθεσε ότι οι απόψεις του για το πολιτιστικό κέντρο είναι ελαχιστα διαφοροποιημένες από εκείνες των Ενεργών Πολιτών. 

Η παρουσία του κ. Ξυλούρη στη συνέντευξη τύπου των Ενεργών Πολιτών, στέλνει ηχηρό μήνυμα στη δημοτική αρχή, ενώ την ίδια στιγμή εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την αποχώρηση του από την πλειοψηφούσα παράταξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook