Στο πλαίσιο της συνέχισης του αγώνα με διάφορες μορφές πάλης όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων την προηγούμενη Παρασκευή στην Λάρισα, πραγματοποιήθηκε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στα Χανιά. Στην κινητοποίηση καλούσαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων καθώς και οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην δήμου Αρμένων, πρώην δήμου Μύθημνας, Παλαιών Ρουμάτων, Μεσκλών, Κάινας, Κολυμβαρίου, Αμυγδαλοκεφαλίου, Γαβαλοχωρίου και Κρυονερίδας.

Τα βασικά αιτήματα που θα προβάλλαν μέσα από την κινητοποίηση είναι:

–    Η απαίτηση να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα στους αγρότες από επιδοτήσεις/ ενισχύσεις, επιστροφές ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου κ.α., καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας.

–    Η απαίτηση να μην γίνονται παρακρατήσεις από τις επιδοτήσεις/ ενισχύσεις και τις επιστροφές για χρέη των αγροτών στην εφορία, στις τράπεζες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ και να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης για επιστροφή από τους αγρότες των αποζημιώσεων που πήραν, μετά από σκληρούς αγώνες στα μπλόκα, το 2008 – 2009, με το λεγόμενο “πακέτο Χατζηγάκη”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook