Ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι το έργο του Σαίξπηρ «Οθέλλος».

Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κιμούλη (Οθέλλος), τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη (Ιάγος), την Σμαράγδα Καρύδη (Δυσδαιμόνα), την Γωγώ Μπρέμπου (Αιμιλία), και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη (Κάσσιος), και ενώ θα πλαισιώνονται από ένα θίασο 10 ακόμη καταξιωμένων ηθοποιών.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα στο Θέατρο Badminton στις 22 Ιουνίου 2011 και συνεχίζει με πολύ μεγάλη επιτυχία περιοδεία σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ , στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Λίγα έργα για το έργο

Το έργο πραγματεύεται τη τραγωδία της ζήλειας, της προδομένης εμπιστοσύνης και της εκδίκησης που γεννά ο φόβος του διαφορετικού.

Η ιστορία του Μαυριτανού Οθέλλου, υψηλόβαθμου στρατιωτικού, ο οποίος έχοντας πέσει θύμα της παγίδας του φιλόδοξου υπασπιστή του Ιάγου, σκοτώνει, τυφλωμένος απ’ τη ζήλεια, τη γυναίκα του Δυσδαιμόνα.

Ο Οθέλλος γράφτηκε περίπου το 1603,την ίδια εποχή με τα άλλα έργα του Σαίξπηρ Άμλετ, Μάκβεθ και Βασιλιάς Ληρ και δημοσιεύτηκε το 1622.

Στη Κρήτη

Οι παραστάσεις στη Κρήτη θα ξεκινήσουν από το Ηράκλειο και για δύο ημέρες, στις 18 και 19 Ιουλίου στο θέατρο «Ν.Καζαντζάκης».

Στη συνέχεια η παράσταση θα ταξιδέψει στα Χανιά, στο θέατρο «Ανατολικής Τάφρου» για μια ημέρα στις 20 Ιουλίου ενώ την επόμενη ημέρα θα βρεθεί στη Φορτέτζα, στο θέατρο «Ανατολικής Τάφρου».ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης – Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης – Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Οργάνωση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Συμμετέχουν: Πετροπουλέας Ηλίας, Ψυχογιός Γιώργος, Κοτσαρίνης Γιάννης, Παναγιωτίδης Στάθης, Σάκκουλης Μιχάλης, Μιχάκος Νίκος, Μητροπούλου Δομνίκη, Παπαδοπούλου Μαρία, Μυλωνάς Γιάννης, Ανανία Τραϊάνα.