Σε ελεύτερη πτώση βρίσκεται ο κλάδος της μεταποίησης στο Ηράκλειο καθώς από την έναρξη της κρίσης μέχρι και σήμερα τουλάχιστον το 60% των επιχειρήσεων έχει βάλει λουκέτο υπό το βάρος της κρίσης και της ύφεσης.

Ο επιχειρηματικός κόσμος είναι φανερά προβληματισμένος καθώς ένας κλάδος που αποτελούσε στα χρόνια προ κρίσης την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας οδηγείτε με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.

Ειδικά τους τελευταίους μήνες με την επιβολή των περιορισμών στις συναλλαγές το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί δεν θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν. H κάνουλα της χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα έχει κλείσει και όσες επιχειρήσεις συνεχίζουν μέχρι και σήμερα τις εργασίες τους αδυνατούν να ανταποκριθούν σε καθημερινές τους υποχρεώσεις.

”Σίγουρα ο τομέας της μεταποίησης έχει υποστεί καθίζηση και τα προβλήματα είναι πολλά, όπως άλλωστε συμβαίνει και στον κλάδο του εμπορίου. Είμαστε προβληματισμένοι” τονίζει ο επιχειρηματίας Βύρων Δοκιμάκης.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί κατά διαστήματα το επιμελητήριο Ηρακλείου σύμφωνα με τα οποία 6 στις 10 επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, αποδεικνύουν το σκηνικό ύφεσης στη  μεταποίηση, ενώ πλέον φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση. Άλλωστε ο όρος αναπτυξιακές πολιτικές τείνει να αφανιστεί. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook