Ο σύλλογος B.E.S.T. (Board of European Students of Technology) αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό και μή πολιτικό οργανισμό ο οποίος δημιουργήθηκε από φοιτητές Πολυτεχνείων της Ευρώπης.

Κύριος σκοπός του είναι η διοργάνωση σεμιναρίων, ακαδημαϊκού και μή ενδιαφέροντος, έχοντας σαν στόχο την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών πολυτεχνείων και την προσφορά επιπλέον γνώσεων στους φοιτητές τους. Ο σύλλογος B.E.S.T. σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο σύλλογο φοιτητών μηχανικών στην Ευρώπη με τοπικές ομάδες σε κορυφαία 86 Πανεπιστήμια & Πολυτεχνεία σε 30 χώρες ,εκτεινόμενο και πέρα απο τα σύνορα της Ευρωπαϊκης Ένωσης.

BEST CHANIA

Ο τοπικός σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης, στα 16 χρόνια της δραστηριότητάς του στην πόλη των Χανίων, έχει διοργανώσει με επιτυχία πληθώρα ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων (16 καλοκαιρινά και 1 εαρινό σεμινάριο, 7 συλλογικές συναντήσεις, 9 πολιτιστικές ανταλλαγές και πολλές άλλες εκδηλώσεις) με πιο πρόσφατα παραδείγματα,την πολιτιστική ανταλλαγή 2011 με τους αντίστοιχους τοπικούς συλλόγους του Nis και της Uppsala στις 13 με 20 Μαϊου 2011, την Συνδίασκεψη Μηχανικών Νοτίου Ευρώπης στις 1 με 4 Απριλίου 2011, την Ημέρα έκθεσης καριέρας στις 20 Μαρτίου του 2011, τον Τοπικό διαγωνισμό μηχανικής στις 19 Μαρτίου του 2011, την Πανευρωπαϊκή επετειακή συνδιάσκεψη 2010 (BEST international Jamboree) που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2010 στα Χανιά, την πολιτιστική ανταλλαγή 2010 με τους αντίστοιχους τοπικούς συλλόγους της Μαδρίτης (Ισπανία) και Yekaterinburg(USTU)(Ρωσία), το καλοκαιρινό σεμινάριο του 2010 με θέμα “Wireless Communications :Connecting people”, τα θερινά σεμινάρια του 2008 με θέμα \”Βιομηχανική Αριστεία\” και του 2009 με θέμα \”Investigations in Cybernetics\” καθώς και τη Συνδιάσκεψη Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Οργανισμού BEST τον Απρίλιο του 2008.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2011

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και αυτή τη χρονία θα διοργανωθεί ένα θερινό εκπαιδευτικό σεμινάριο στις 15 με 30 Ιουλίου 2011, στο οποίο θα συμμετέχουν 45 φοιτητές μηχανικοί πολυτεχνείων από όλη την Ευρώπη. Υπέυθυνος καθηγητής του φετινού σεμιναρίου ειναι ο κ.Μπάλας, αναπληρωτής καθηγητής και μέλος ΔΕΠ του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το θέμα του καλοκαιρινού σεμιναρίου είναι « Advanced Optical Imaging Methods and Technologies for non-Destructive and non-Invasive Diagnosis », επιλέχθηκε με γνώμωνα τις επιταγές της σύγχρονης τεχνολογίας. Η οπτική απεικόνιση είναι ένας γρήγορα αναδυόμενος τομέας, με διαδεδομένες εφαρμογές που κυμαίνονται από τη δορυφορική απεικόνιση, ως την κλινική διάγνωση και τη μοριακή βιολογία. Αυτήν την περίοδο υπάρχει μια τρέχουσα επανάσταση σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος οδηγείται από τη διεπιστημονική συνεργασία των μηχανικών, των φυσικών, των βιολόγων, των παθολόγων, κ.λπ. Ο ακαδημαϊκός κόσμος καθώς και η βιομηχανία έχουν διαθέσει σημαντικούς πόρους για την προώθηση αυτού του τομέα. Επίσης, η οπτική απεικόνιση προωθεί αυτήν την περίοδο τον τομέα του βιοφωτονίων με την προσφορά της πρωτοφανούς απεικόνισης της μικροδομής ιστού και τη διευκόλυνση της ποσοτικής χαρτογράφησης των ειδικών στις ασθένειες ενδογενών και εξωγενών ουσιών. Με αυτές τις προόδους, οι οπτικές τεχνολογίες απεικόνισης γίνονται ένα ισχυρό κλινικό εργαλείο για τη μη καταπατητική και αντικειμενική διάγνωση, για την καθοδηγημένη θεραπεία και για την αξιολόγηση και τον έλεγχο της θεραπείας. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ορατή και υπέρυθρη διάχυτη φασματοσκοπία, τη φασματική απεικόνιση, την οπτική τομογραφία συνοχής, την ομοεστιακή απεικόνιση, τη μοριακή απεικόνιση και τη δυναμική φασματική απεικόνιση θα παρουσιαστούν μαζί με την εργαστηριακή εμπράγματη πρακτική. Τέλος, οι προοπτικές και οι προκλήσεις τους θα συζητηθούν στην διάρκεια του σεμιναρίου.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης

Πολυτεχνείο Κρήτης
Δήμος Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook