Σε υψόμετρο 2.000 μέτρων βρίσκεται ένα εντυπωσιακό μουσείο μοτοσικλέτας, με σταθμό τελεφερίκ, πάνω από 100 εκθέματα και προϋπολογισμο κατασκευής του που ανέρχεται στα 23 εκατομμύρια ευρώ!

Ανέκαθεν οι μοτοσικλετιστές αγαπούσαν τα βουνά και τις ορεινές διαδρομές. Ένα τολμηρό αρχιτεκτονικό σχέδιο φαίνεται ωστόσο να θέτει αυτή την έφεση σε… νέα ύψη, και συγκεκριμένα μέσα από το μουσείο μοτοσικλέτας του Passo Rombo της Αυστρίας, το οποίο αποτελεί έναν διαχρονικά αγαπημένο προορισμό αναβατών!

Το εντυπωσιακά σχεδιασμένο κτίριο των αδερφών Attila και Alban Scheiber βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Αποτελεί το υψηλότερο μουσείο μοτοσικλέτας της Ευρώπης και θα φιλοξενήσει 170 μοτοσικλέτες του τελευταίου αιώνα. Οι μοτοσικλέτες αυτές θα είναι από διάφορες ιστορικές εταιρείες, όπως η MV Agusta, η DKW, η Zundapp και η Matchless, ενώ με την παρουσία τους θα ξεχωρίζουν μια πολύ σπάνια Brough Superior του 1939, μια Indian του 1912 και μια Laurin&Klement του 1905!

Σε συνδυασμό με τα 2600 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου, το μουσείο διαθέτει εστιατόριο με πανοραμική θέα αλλά και σταθμό του τελεφερίκ Kirchencar!  Για τους αναβάτες που αγαπούν και το αυτοκίνητο, στο χώρο του μουσείου θα βρίσκεται επίσης μια Ferrari California Spider, μια Porsche 959 και μια Lotus 23B. 

Το μουσείο θα ανοίξει στις 8 Απριλίου, ωστόσο η πρόσβασή του από μοτοσικλετιστές θα είναι δυνατή προς το τέλος Μαΐου, όταν θα λιώσουν τα χιόνια στον ορεινό δρόμο! 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook