Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 όλη η Ελλάδα θα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού. Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές θα συμμετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση «Let’s do it Greece», τη μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού της χώρας. Στην εκστρατεία αυτή συμμετέχει και ο Δήμος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. και τη Δ.Α.Ε.Α.Ν.

Με στόχο τον συντονισμό  κοινών δράσεων στην περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, υπενθυμίζουμε τις κυριότερες δράσεις στην περιοχή μας και απευθύνουμε εκ νέου κάλεσμα σε όλους τους εθελοντικούς φορείς, συλλόγους, σχολεία και μεμονωμένους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία «Let’s Do it Greece 2016» με σκοπό την στήριξη της μεγάλης αυτής και πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα, εθελοντικής προσπάθειας.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

  • Καθαρισμός ακτών σε όλη την έκταση του Δήμου Αγίου Νικολάου. Προτεινόμενες παραλίες για την υλοποίηση δράσεων  είναι :

·  Άγιος Παντελεήμονας στο Καλό Χωριό,
·  ο Αλμυρός, η Άμμος, η Αμμουδάρα, και η Κιτροπλατεία στον Άγιο Νικόλαο,
·  η Χιόνα και το Σχίσμα στην Ελούντα και ο
·  Μπούφος στο Σίσι.

  • Υποβρύχιος καθαρισμός λιμανιού Αγίου Νικολάου.  Αντίστοιχη δράση μπορεί να υλοποιηθεί στην Ελούντα, στο Σίσι και στο Καλό Χωριό, εφόσον υπάρξουν συμμετοχές.

  • Πεζοπορία με παράλληλο καθαρισμό χερσαίων διαδρομών (μονοπατιών) π.χ. Χερσόνησο Κολοκύθα Ελούντας. 

  • Ποδηλατοβόλτα σε παραδοσιακούς οικισμούς, με στόχο την προώθηση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης στην περιοχή μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Let’s do it Greece» μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα, www.letsdoitgreece.org. Για να δηλώσετε συμμετοχή στις δράσεις  της περιοχής μας, ως φορέας ή ως πολίτης, μπορείτε να το κάνετε είτε μέσω της παραπάνω επίσημης ιστοσελίδας είτε απευθυνόμενοι στα τηλ. 2841089513 & 2841089931.
 
Συντονιστική συνάντηση όλων των ενδιαφερόμενων με στόχο την καλύτερη οργάνωση των δράσεων θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, στον 3ο όροφο του Κινηματοθέατρου ΡΕΞ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook