Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης, αναβιώνοντας το Ιστορικό Σιρκουί Χανίων του 1971, διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά, το κλασσικό Σιρκουί Χανίων, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Ιστορικά αυτοκίνητα θα διασχίσουν κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε κυκλική χρονομετρημένη διαδρομή ακριβείας, όπως και το 1971. Τα αυτοκίνητα θα κινηθούν στις οδούς: Ελ. Βενιζέλου, Αν. Παπανδρέου, Πλατεία Δικαστηρίων, Ι. Σφακιανάκη και Στρ. Τζανακάκη.

Η εκκίνηση στο πρώτο αυτοκίνητο θα δοθεί στις 11:00πμ, από την πλατεία της δημοτικής αγοράς στο κέντρο των Χανίων και η διάρκεια του αγώνα θα είναι έως και τις 14:00. Οι παραπάνω δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί για την κυκλοφορία των άλλων οχημάτων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αυτοκίνητα κατασκευής μέχρι και 31/12/1986 με κάρτα πιστοποίησης FIVA.

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχών στο τηλέφωνο της γραμματείας 6955955515 μέχρι και Τετάρτη 13 Απριλίου .

Το ιστορικό σιρκουί αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη των Χανίων, προσελκύοντας το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών. Άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας προσέρχονται το πρωί της Κυριακής κατά μήκος της διαδρομής για να θαυμάσουν αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής .

Το πρώτο σιρκουί που αναβίωσε ο ΣΙΠΑΚ πραγματοποιήθηκε το 2009 και είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία. Απο τότε ανανεώνει το ραντεβού του για την επόμενη χρονιά.