Φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου και φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ Κολυμπαρίου και Βουκολιών, διοργανώνει η Τ.Ο. Χανίων της ΚΝΕ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο Ταυρωνίτη την Κυριακή 10 Απριλίου με ώρα προσέλευσης στις 11.00 το πρωί και ώρα έναρξης στις 12.00.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ο. Χανίων της ΚΝΕ:

"Έλα και εσύ στη συνάντηση των μαθη¬τών που νοιάζονται, σκέφτονται, αγωνιούν, τραγουδούν και με το κεφάλι ψηλά παλεύουν για μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή. Έλα στη συνάντηση των μαθητών που από την αρχή της χρονιάς οργανώσαμε τον αγώνα μας για το δικό μας μέλλον, για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει. Έλα μαζί μας γιατί έχου¬με κοινό συμφέρον. Η ΕΕ, τα κόμματά της, οι κυβερνήσεις που υπογράφουν παλιά και νέα μνημόνια, ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται ο λαός μας. Αυτό το σύστημα, ο κα¬πιταλισμός σε μας μοιράζει φτώχεια ανεργία, λειψή και ακριβοπληρωμένη γνώση και στους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, δίνει αμύθητα κέρδη και χλιδάτη ζωή. 

Το ίδιο σύστημα θεωρεί τον αθλητισμό πολυτέλεια για τα παιδιά των λαϊκών οικογε¬νειών. Η έλλειψη υποδομών, προσωπικού σε σχολεία και δημόσιους χώρους είναι τραγι¬κή. Την ίδια στιγμή προωθείται ο αθλητισμός εμπόρευμα, συντηρείται το ντόπινγκ, η βία στα γήπεδα, οι στημένοι αγώνες.

O νομός Χανίων δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Όποιος μαθητής ή νέος γενικότερα, θέλει να αθληθεί είναι αναγκασμένος να πληρώνει έξτρα σαν να μην έφταναν τα χαράτσια και η δυσβάσταχτη φορολογία που έχει επιβληθεί στις λαϊκές οικογένειες. Την ίδια στιγμή που ο αθλητισμός θα έπρεπε να είναι καθολικό δικαίωμα για όλους, δεκάδες παιδιά οδηγούνται στο να εγκαταλείψουν το χόμπι τους είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών, είτε λόγω της δυσβάσταχτης καθημερινότητας που επιβάλουν οι πανελλήνιες εξετάσεις και το σχολείο –εξεταστικό κέντρο.
Αθλητισμός χωρίς επιχειρηματίες γίνεται. Χωρίς αθλητές δεν γίνεται. Έλα και εσύ να παλέψουμε για δωρεάν χορήγηση από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον αθλητισμό σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, για όλους.

Καλούμε την νεολαία του Δήμου Πλατανιά να συμμετέχει μαζικά στα αθλητικά τουρνουά και να απαιτήσουμε:
•    Δωρεάν είσοδο σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Δήμων με αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια που πληρώνουν οι νέοι που θέλουν να αθληθούν.
•    Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες 
•    Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Δήμου Πλατανιά. να εξυγχρονιστούν άμεσα τα γήπεδα στις Βουκολιές, στο Μόδυ, στα Ροδωπού
•    Σχολικός αθλητισμός οργανικά ενταγμένος στη μάθηση, με αναβάθμιση του μαθήματος της Γυμναστικής στα σχολεία.
•    Άμεση χρηματοδότηση από το κράτος στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών"