Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η ερώτηση του γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την απαράδεκτη Υπουργική Απόφαση που θεσπίζει εισοδηματικά κριτήρια και τιμωρεί αντί να στηρίζει τις οικογένειες με παιδιά, ιδιαίτερα τους τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Αναπτύσσοντας την ερώτηση του, ο κ. Κεγκέρογλου, αναφέρθηκε στο πνεύμα και το γράμμα του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΤΕΒΑ, που προβλέπει ως κύριους δικαιούχους, τους πλέον οικονομικά αδύναμους που ανήκουν στην κατηγορία της λεγόμενης ακραίας φτώχειας αλλά ονοματίζει και ως δικαιούχους και τους ανήκοντες σε άλλες κοινωνικές ομάδες για πρόσθετους λόγους όπως τα ΑμεΑ, τις οικογένειες με παιδιά, τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, αφού αυτό εξυπηρετεί και τη στόχευση του  για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και την ανάγκη στήριξης των οικογενειών αυτών για ευρύτερους δημογραφικούς  λόγους.

Στην συνέχεια, χαρακτήρισε απαράδεκτη την υπουργική απόφαση με αριθμό Δ23/οικ.19162/1277 που θεσπίζει τα εισοδηματικά κριτήρια και ουσιαστικά αποκλείει τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και δεν εξυπηρετεί το στόχο αντιμετώπισης της παιδικής φτώχιας.

Ανέφερε ότι π.χ. στην Κρήτη από τις 18.731 πολύτεκνες οικογένειες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα μόνο 251.

Ο κ. Κεγκέρογλου επανάφερε την πρόταση του για επανακαθορισμό εισοδηματικού ορίου, κάθε οικογένειας ανάλογα με τα μέλη της και συγκεκριμένα αυτό να είναι το εισοδηματικό όριο που έχει καθοριστεί για μεμονωμένο άτομο, δηλαδή 3.000€ ευρώ επί τον αριθμό των μελών (ενηλίκων και ανηλίκων) της οικογένειας.

Επειδή η Υπουργός δεν έκανε δεκτή αυτή τη πρόταση, ο Βουλευτής επανήλθε προτείνοντας να αυξηθεί το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε ανήλικο παιδί  τουλάχιστον σε 1500€. Αυτό, όπως τόνισε  θα μετριάσει την αδικία για τα παιδιά και τις οικογένειες με παιδιά και η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook