Την προκλητική και συνάμα παράνομη στάση των σκοπιανών οι οποίοι παραβιάζοντας την εδαφική κυριαρχία της Πατρίδας μας επιτέθηκαν στις 10 Απριλίου κατά των προσφύγων στην Ειδομένη κατήγγειλε μιλώντας σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μιλώντας παρουσία του  Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, "η κατάσταση στην Ελλάδα μετά τις αθρόες ροές προσφύγων και παράνομων μεταναστών είναι οριακή. Χιλιάδες πρόσφυγες συνεχίζουν να είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη στα σύνορα με τα Σκόπια"

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε "και σαν να μην έφτανε αυτό οι σκοπιανοί παραβιάζοντας διαρκώς την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας επιτέθηκαν με σφαίρες καουτσούκ, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά χιλιάδων προσφύγων, παιδιών και γυναικών τραυματίζοντας εκατοντάδες".  

Σημειώνεται ότι ο Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο στις 9/3/2016 είχε ήδη καταγγείλει εν τη γενέσει τους τις τότε παράνομες παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας στην περιοχή της Ειδομένης από πλευράς της αστυνομίας των Σκοπίων ασκώντας συνάμα σκληρή κριτική στον Αυστριακό Επίτροπο Haan για το γεγονός ότι η Κομισιόν θωπεύει τα Σκόπια.

Μάλιστα στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς είχε καλέσει με Γραπτή του Ερώτηση την Φ. Μογκερίνι να λάβει μέτρα κατά των Σκοπίων για τις ως άνω παραβιάσεις της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας