Τις ημέρες αυτές πλημυρίζει το «Τσατσαρωνάκειο» Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου από εκατοντάδες παιδιά Σχολείων της ευρύτερης περιοχής (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), τα οποία επισκέπτονται την Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που διοργανώνει το βιβλιοπωλείο «Εσπερία» της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Οι μαθητές  τις δύο πρώτες ημέρες της Έκθεσης είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν, γνωρίσουν και συνομιλήσουν με τον καταξιωμένο συγγραφέα και εικονογράφο Παιδικών Βιβλίων κ. Χρήστο Γουσίδη, να έρθουν σε επαφή με πλήθος βιβλίων, τα οποία εκτίθενται στην έκθεση, και να μυηθούν στην μαγεία του παιδικού και εφηβικού βιβλίου. Για την ομορφιά του βιβλίου, μίλησε ο συγγραφέας και εικονογράφος κ. Γουσίδης, σε εκδήλωση με θέμα: «Ο εικονογράφος και η σχέση του με τα βιβλία».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τις Δνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων που δίδουν την δυνατότητα στα Σχολεία της περιοχής να έχουν την εμπειρία αυτή, ως επίσης και τους Δντές των εν λόγω Σχολικών Μονάδων, σημειώνοντας: «στην παραζάλη των καιρών μας όπου η νεολαία μας αναζητά οάσεις αναψυχής η Ι. Μητρόπολις μας διοργανώνει, για τέταρτη συνεχή χρονιά, την παρούσα έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου, προσφέροντας την ευκαιρία στην μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας να έλθει σε επικοινωνία με τον μαγικό χώρο του ποιοτικού βιβλίου, συμβάλλοντας στην πνευματική και πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας, καθώς το βιβλίο είναι πηγή χαράς, πολιτισμού, έμπνευσης και δημιουργίας».  

Η έκθεση, η οποία φιλοξενείται στο φουαγιέ του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου, θα λειτουργεί έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, με παράλληλες εκδηλώσεις όπως: παρουσιάσεις βιβλίων, εικαστικά δρώμενα και άλλες δράσεις. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook