Ο χειρότερος εφιάλτης για τον ΟΦΗ αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν το τρίτο εισιτήριο της ανόδου για την Σούπερ Λίγκα είναι προ των πυλών πλέον μετά την σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Β΄- Γ΄Εθνικής ότι θα συνεδριάσει την Τρίτη 17 Ιουλίου στις 5 το απόγευμα για να ορίσει τις ημερομηνίες για την άμεση διεξαγωγή των πλέϊ οφ . 
Ναι καλά ακούσατε μπορεί να έχουμε φτάσει στις 15 Ιουλίου και οι βαθμολογίες στη Football League και την Football League 2 να μην έχουν επικυρωθεί αφού υπάρχουν αρκετές εκκρεμοδικίες όμως παρόλα αυτά η Ένωση Β΄ -Γ΄ Εθνικής αποφάσισε τελικά να πραγματοποιήσει τα πλέϊ οφ για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Το πότε θα ξεκινήσουν είναι κάτι που θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της Τρίτης όπου θα αποφασιστεί ο τρόπος και ο τόπος διεξαγωγής τους. 
Στα πλέϊ οφ σύμφωνα με πληροφορίες θα πάρουν μέρος ο ΟΦΗ , ο Λεβαδειακός, η Δόξα Δράμας και ο Διαγόρας που θα πάρει την θέση των Τρικάλων που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πλέϊ οφ. 
Μάλιστα το σχέδιο του προέδρου της Football League Σπύρου Καλογιάννη είναι να γίνουν διπλά παιχνίδια κάθε δύο μέρες και να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα σε 10 μέρες σε αγώνες που θα γίνουν στην Αθήνα. 
Όλα αυτά βέβαια για να γίνουν θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πλέϊ οφ ενώ παράλληλα θα πρέπει να απαντηθούν από την Ένωση Β΄-Γ΄ Εθνικής πολλά και σημαντικά ζητήματα που δημιουργούνται με αυτή την απόφαση. 
Πρώτον θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν στα πλέϊ οφ έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι παίκτες που τα συμβόλαια τους έχουν λήξει στις 30 Ιουνίου. Και αν πως θα γίνει αυτό από την στιγμή που ο νόμος απαγορεύει την έκδοση δελτίων για λίγες ημέρες. Θέση στο θέμα βέβαια θα πρέπει να πάρει και το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών ο ΠΣΑΠ για το αν συμφωνεί με αυτή την διαδικασία. 
Επίσης οι ομάδες θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτήσει για τη νέα μεταγραφική περίοδο για παιχνίδια που έχουν να κάνουν με την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν ; 
Mε πιο σκεπτικό οι αγώνες θα γίνουν στην Αθήνα. Η πρόταση αυτή αν γίνει δεκτή είναι δεδομένο ότι ευνοεί μία και μόνο ομάδα τον Λεβαδειακό που είναι πιο κοντά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Όσο για τον ΟΦΗ, την Δόξα Δράμας και τον Διαγόρα θα πρέπει να εγκατασταθούν στην Αθήνα , ενώ και οι οπαδοί τους θα πρέπει και αυτοί να κατασκηνώσουν στην πρωτεύουσα αν θέλουν να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους. 
Όλα αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν την ώρα που ΟΦΗ , Δόξα Δράμας και Διαγόρας έχουν σταματήσει εδώ και καιρό τις προπονήσεις τους , έχουν χάσει αρκετούς ποδοσφαιριστές (Δόξα και Διαγόρας δεν συμπληρώνουν ούτε ενδεκάδα) , και μόνο ο Λεβαδειακός που προφανώς έχει πρωτοστατήσει για να δημιουργηθεί αυτή η παράλογη κατάσταση συνεχίζει να κάνει προπονήσεις γνωρίζοντας απ΄ότι φάνηκε καλύτερα τις εξελίξεις για τα πλέϊ οφ. 

Τέλος άγνωστο παραμένει τι θα γίνει αν οι ομάδες που εμπλέκονται στα \”στημένα\” και απολογούνται την Τετάρτη (Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα) τιμωρηθούν με υποβιβασμό που είναι και το πιο πιθανό σενάριο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Β΄- Γ΄Εθνικής :
\”Συνεδριάζει την Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 και ώρα 17.00 το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ-FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ, με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1.- Τροποποίηση Προκήρυξης Πρωταθλήματος Football League (Β\’ Εθνικής Κατηγορίας) αγωνιστικής περιόδου 2010-2011
2.- Επικύρωση πρωταθλημάτων Football League και Football League 2 (Β\’ και Γ\’ Εθνικής Κατηγορίας)
3.- Ορισμός αγώνων διαβάθμισης
4.- Διάφορα Θέματα\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook