Θετικό είναι το κλίμα για τον τουρισμό της Κρήτης δύο εβδομάδες πριν από την περίοδο του Πάσχα, με την Γερμανική και την Αγγλική αγορά να καταγράφουν αύξηση που ξεπερνά το 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις τάξεις φορέων του τουρισμού κυριαρχεί το αίσθημα της αισιοδοξίας ότι το θετικό πρόσημο θα παγιωθεί, παρά το γεγονός η προσφυγική κρίση από την μία και η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την άλλη, εντείνουν το προβληματισμό διεθνών tour operators.

Όσον αφορά την αγορά την αγορά της Ρωσίας το τοπίο παραμένει θολό και το σκηνικό θα παραμείνει μεταβλητό το επόμενο διάστημα, αν και σε καμία περίπτωση η σαιζόν δεν πρόκειται να χαρακτηριστεί χαμένη όπως συνέβη πέρυσι, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις στο νησί της Κρήτης θα αφιχθούν τουλάχιστον 300.000 παραπάνω Ρώσοι.

Στο μέτωπο τώρα των άλλων ευρωπαϊκών αγορών η Γαλλία καταγράφει στασιμότητα, ενώ η Ιταλία κινείται ανοδικά.

Σε πανελλαδικό επίπεδο πρωταρχικός στόχος στον τουριστικό κλάδο είναι να σπάσει το φράγμα των 25 εκατ. αφίξεων, σε μία προσπάθεια να συνδυαστεί με αύξηση της αγοραστικής κίνησης, που πέρυσι αποτέλεσε και το μεγαλύτερο αγκάθι στον τελικό απολογισμό. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook