Την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον βοτανικό κήπο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων είχαν και σήμερα μαθητές σχολείων στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων – ξεναγήσεων,  που εφαρμόζει με τεράστια επιτυχία το Ινστιτούτο.

Σήμερα το πρωί μικροί μαθητές από την Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου των εκαπιδευτηρίων Θεοδωροπούλου, είχαν την ευκαιρία  να  δουν και να ακούσουν για την ελιά και το αμπέλι και τα προϊόντα τους , καθώς και για τα αρωματικά φυτά που τα είδαν , τα άγγιξαν και τα μύρισαν στον κήπο του ΜΑΙΧ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται από τις Τεχνολόγους-Γεωπόνους  Ηλέκτρα Ρεμούνδου και Ελένη Μαρκάκη, αφορά στη γνωριμία των μαθητών με τα αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα του νησιού μας, καθώς και άλλων περιοχών της Μεσογείου.
Μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με βότανα που χρησιμοποιούμε, μαθαίνουν τα ονόματα τους, αναγνωρίζουν τις αρωματικές τους ιδιαιτερότητες και ανακαλύπτουν τις χρήσεις τους στην καθημερινή ζωή. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο του ΜΑΙΧ και περιλαμβάνει μικρή ξενάγηση στο Βοτανικό κήπο.

Το μεσημέρι στο ΜΑΙΧ πήγαν και μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Ασκύφου, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το δέντρο της Αμπελιτσιάς  από την βιολόγο Παναγιώτα Γώτσιου.

Όπως είπε η κα Γώτσιου, στην περιοχή του οροπεδίου Ασκύφου, υπάρχουν δέντρα Αμπελιτσιάς και οι μαθητές  ενημερώθηκαν για την βιολογία και τις απειλές του μοναδικού αυτού δέντρου, είδαν του ςπόρους Αμπελιτσιάς στην τράπεζα σπόρων  καθώς και τα δέντρα στο ΜΑΙΧ, ενώ ενημερώθηκαν και για τους τρόπους προστασίας.

 

Τα προγράμματα εκπαιδευτικών ξεναγήσεων του ΜΑΙΧ συνεχίζονται με εξαιρετική επιτυχία, ενώ να σημειωθεί πως για αυτή την περίοδο οι θέσεις  για 30 σχολεία  καλύφθηκαν λίγες ώρες μετά την έναρξη των ηλεκτρονικών εγγραφών.

Η λίστα των προγραμμάτων για το 2016 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook