Μάρτυρες σε ένα ακόμη οικογενειακό δράμα, λόγω των ναρκωτικών έγιναν οι αστυνομικοί, όταν ένας 75χρονος Ηρακλειώτης έφθασε στο σημείο να μηνύσει για ξυλοδαρμό το γιο του, χρήστη ουσιών, για να τον σώσει αλλά και για να σωθεί ο ίδιος.

Χθες τα ξημερώματα, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ένα «ανθρώπινο ράκος» στην κυριολεξία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος άνδρας πέρασε το κατώφλι του Β\’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου για να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του από το 43χρονο γιο του, χρήστη ναρκωτικών ουσιών.

Ο 75χρονος πατέρας έφθασε στο σημείο να μηνύσει το παιδί του, προκειμένου να τον προστατεύσει από την κόλαση των ναρκωτικών αλλά για να προστατεύσει και τον ίδιο του τον εαυτό. Ο 43χρονος, που βρισκόταν σε στερητικό σύνδρομο και ήταν «εκτός εαυτού», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όντας στο πατρικό του σπίτι, ζητούσε επιτακτικά από τον ηλικιωμένο πατέρα του, χρήματα για να προμηθευτεί τη δόση του. Όταν ο 75χρονος αρνήθηκε να «οδηγήσει» το παιδί του στον όλεθρο, ο 43χρονος, μαινόμενος, άρχισε να τον χτυπά και να τον σπρώχνει βίαια. Η κατάσταση δεν εκτονωνόταν και καθώς διαρκούσε πολλές ώρες, σχεδόν όλο το βράδυ, ο ηλικιωμένος αναγκάστηκε να στραφεί στις Διωκτικές Αρχές, μηνύοντας το παιδί του για παράβαση του νόμου «περί ενδοοικογενειακής βίας». Ήταν για τον 75χρονο, μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια για να αποτρέψει το παιδί του από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών.

Μετά τη μήνυση που κατατέθηκε από τον 75χρονο, ο 43χρονος συνελήφθη από τους άνδρες του Β\’ Αστυνομικού Τμήματος και κρατήθηκε μέχρι το μεσημέρι, οπότε και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Τα περιστατικά αυτά είναι πολύ συχνά σε οικογένειες, τα παιδιά των οποίων έχουν εμπλακεί στη δίνη των εξαρτησιογόνων ουσιών και οι γονείς, ειδικά οι ηλικιωμένοι, είναι ανήμποροι να αντιδράσουν, όταν βλέπουν τα παιδιά τους να φτάνουν στο σημείο να σηκώνουν ακόμη και χέρι πάνω τους, για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook