Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις προσπάθειες που καταβάλλει το ΟΕΕ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικονομολόγοι και λογιστές κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Στη επιστολή του τονίζει ότι η μεταχείριση των μελών του ΟΕΕ στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα πρέπει να είναι ίδια ακριβώς με τους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους.

Σχετικά με την εφαρμογή των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στην επιστολή του υπογραμμίζει την ανάγκη παράτασης στην έναρξη εφαρμογής τους και υπογραμμίζει ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ενημερώνοντας παράλληλα για το θέμα και τους συναδέλφους του στην Ελληνική Βουλή που συμμετέχουν στον Τομέα Οικονομικών ώστε να προωθήσουν σχετική τροπολογία.

Στην απάντησή του ο κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας ευχαριστεί τον Έλληνα ευρωβουλευτή για τα παραπάνω.

Αναλυτικά οι επιστολές:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Με την επιστολή μου επιθυμώ να εκφράσω τη συμπαράσταση μου στις προσπάθειες που καταβάλει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, για τη αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι οικονομολόγοι και λογιστές κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα θα ήθελα να σας εκφράσω τη στήριξή μου στις κινητοποιήσεις σας για τις προωθούμενες «μεταρρυθμίσεις» του ασφαλιστικού συστήματος. Η μεταχείριση των μελών του ΟΕΕ θα πρέπει να είναι ίδια ακριβώς με αυτή των μελών των Δικηγορικών Συλλόγων, των Ιατρικών Συλλόγων και του ΤΕΕ. Η ίση μεταχείριση όλων των επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών θα έπρεπε να είναι αυτονόητη και όχι ζητούμενο.

Με αφορμή την επιστολή του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΟΕΕ προς τον Υπουργό Οικονομικών αλλά και πλήθους επιστολών και αιτημάτων που έχουν σταλεί από όλες τις παρατάξεις του ΟΕΕ, αλλά και από φορείς που εκπροσωπούν τους λογιστές σχετικά με την εφαρμογή των ΕΛΠ και την παράταση στην έναρξη εφαρμογής τους από 1.1.2016, επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι θεωρώ το αίτημα σας δίκαιο και εντός των πλαισίων που θέτει η Ευρωπαϊκή οδηγία 2013/34/ΕΕ και ειδικότερα το άρθρο 53 αυτής.

Κατά συνέπεια θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση του θέματος που αντιλαμβάνομαι ότι απασχολεί και ταλαιπωρεί όλους τους συνάδελφους σας.

Παράλληλα, θα ενημερώσω τον τομέα Οικονομικών  και του συναδέλφους Οικονομολόγους της ΝΔ, προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλία για την υποβολή τροπολογίας στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, ζητώντας τη στήριξη των βουλευτών όλων των κομμάτων ώστε να γίνει δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό και να υπερψηφιστεί.

Φιλικά 

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης

Επικεφαλής Κ.Ο. Ευρωβουλευτών

Νέας Δημοκρατίας

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΛΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αγαπητέ κ. Κεφαλογιάννη,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας και για τη έμπρακτη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του κλάδου των οικονομολόγων και των λογιστών – φοροτεχνικών.

Η προσπάθειά μας έχει στόχο αφενός να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις οδυνηρές αλλαγές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό για τους ελευθέρους επαγγελματίες, μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και όχι μόνο και αφετέρου την ίση μεταχείριση προς όλους τους ασφαλισμένους ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης για δημιουργία επιστημόνων δύο ταχυτήτων.  

Επιπροσθέτως, η προαιρετικότητα της εφαρμογής των ΕΛΠ για ένα είναι πλέον επιβεβλημένη, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση των σχετικών εγκυκλίων.

Σε συνάντηση που διοργανώσαμε την προηγούμενη Τρίτη στο ΟΕΕ, ενημερώσαμε τους οικονομολόγους βουλευτές όλων κομμάτων, που μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν στα γραφεία μας, σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Η δική σας συνδρομή είναι εξόχως σημαντική και στην σημερινή κιόλας συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ θα ενημερώσω σχετικά με την πρωτοβουλία σας αυτή και προκαταβολικώς δεχθείτε τις ευχαριστίες όλης της Κ.Δ.

Στη διάθεσή σας για οτιδήποτε επιπλέον χρειαστείτε.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας

Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook