Κυκλοφοριακό πρόβλημα, ειδικά σε ότι αφορά στην κίνηση φορτηγών, αναμένεται να προκληθεί στον κόμβο της κάτω Σούδας ο οποίος οδηγεί προς το Ακρωτήρι και το Αεροδρόμιο Χανίων.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ΔΕΥΑΧ τμήμα του δρόμου, (στην φωτο με κόκκινο χρώμα) θα κλείσει από την Πέμπτη και μέχρι τις 16 Μαίου προκειμένου να γίνουν έργα σύνδεσης δικτύων με τα αντλιοστάσια που έχουν κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ.Αντώνης Σχετάκης, πρόκειται για ιδιαίτερα δύσκολο έργο καθώς οι συνδέσεις θα γίνουν σε βάθος που είναι χαμηλότερο από το επίπεδο της παρακείμενης θάλασσας και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαίο τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κίνηση των οχημάτων θα μπορεί να γίνει από τους άλλους δρόμους (με πράσινο χρώμα στην φωτο).

 
Πιο συγκεκριμένα, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, έως 17/05/2016, θα ισχύουν τα παρακάτω:
 
•Η εκτροπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων με κατεύθυνση από το Ακρωτήρι προς τη Λ. Σούδας, θα πραγματοποιείται από τη διασταύρωση της οδού Πλωτ. Μαυριδάκη και Καββαδία προς την οδό Καββαδία και στη συνέχεια μέσω της οδού Έλλης στη Λ. Σούδας.
•Η εκτροπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων με κατεύθυνση από τη Λ. Σούδας προς το Ακρωτήρι, θα πραγματοποιείται από τη Λ. Σούδας στην οδό Έλλης, στη συνέχεια αριστερά στην οδό Καββαδία και από το σημείο έναρξης των εργασιών, αριστερά στο τμήμα της οδού Καββαδία, που χρησιμοποιείτο, μόνο για τα οχήματα που είχαν κατεύθυνση από το Ακρωτήρι και η οποία θα γίνει διπλής κατεύθυνσης, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών και στη συνέχεια στην οδό Πλωτ. Μαυριδάκη.
•Τα μικρά οχήματα που κατευθύνονται προς την περιοχή Ακρωτηρίου θα κινούνται μέσω της  οδού Έλλης και στη συνέχεια αριστερά της Πλωτ. Μαυριδάκη.
•Τα μικρά οχήματα που κατευθύνονται από την περιοχή Ακρωτηρίου προς την Σούδα θα κινούνται στην οδό Πλωτ. Μαυριδάκη – Κάτω Σούδα – Διασταύρωση Σούπερ Μάρκετ ΙΝΚΑ κ.λ.π. 
 
Διακοπές υδροδότησης στα Κουνουπιδιανά

Επίσης και σε ότι αφορά στο αντιπλημμυρικό έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων που εκτελείται ήδη στις Πλακούρες Κουνουπιδιανών, ανακοινώθηκε πως μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο θα γίνονται καθημερινές διακοπές στην υδροδότηση από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 3:30 μετά το μεσημέρι.

Ο λόγος είναι πως λόγω των πετρωμάτων και των δικτύων κοινής ωφελείας, υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες και για να μπορέσουν να εργαστούν οι σφύρες και τα άλλα μηχανήματα είναι αναγκαία η διακοπή της υδροδότησης στην διάρκεια του πρωινού.

Ολοκλήρωση αποχετευτικού σε Θέρισσο και Νέα Κυδωνία

Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της ΔΕΥΑΧ παρουσία του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα και Διευθυντών της επιχείρησης, παρουσιάστηκε και η ολοκλήρωση του έργου κατασκευής αγωγών αποχέτευσης στις Δημοτικές Ενότητες Θερίσσου και Νέας Κυδωνίας, που χρηματοδοτήθηκε από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Όπως τονίστηκε στο Θέρισσο κατασκευάστηκαν από την αρχή, δίκτυα 22 χιλιομέτρων που καλύπτουν το 85% των αναγκών και στην Νέα Κυδωνία, συμπληρωματικά δίκτυα 28 χιλιομέτρων και έτσι καλύπτεται με αποχέτευση το 95% των αναγκών.
Εντός του 2016 θα δημοπρατηθούν επιπλέον έργα με ίδιες δαπάνες της ΔΕΥΑΧ προκειμένου να καλυφθούν σε 100% τα δίκτυα αποχέτευσης και στις δύο περιοχές.

Ο κ.Σχετάκης ανακοίνωσε πως μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα επέκτασης της δυναμικότητας του Βιολογικού καθαρισμού Χανίων, ο οποίος για τα 15-20 χρόνια θα καλύπτει άνετα τις ανάγκες του Δήμου Χανίων.

Τέλος γνωστοποίησε ότι η ΔΕΥΑΧ έχει ετοιμάσει προτάσεις για το νέο ΕΣΠΑ προκειμένου να ενταχθούν έργα συνολικού προυπολογισμού περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνδέσεις με τα δίκτυα αποχέτευσης

 

Απο την ΔΕΥΑΧ παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που βρίσκονται στους οικισμούς των παραπάνω Δημοτικών Ενοτήτων, όπως απευθύνονται στο Τμήμα Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. (Υπεύθυνος κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Τηλ. 28210 36290-293), για να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις τους για την σύνδεση των ακινήτων τους με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων.

Πιο συγκεκριμένα:
Α) για τη Δημοτική Ενότητα Θερίσου, η πρόσκληση αφορά τους οικισμούς Κυρτωμάδου, Επισκοπής, Αγυιάς, Μυλωνιανών, Μαρμαρά, Βαρυπέτρου, Ποτιστηριών, Βαμβακόπουλου, ΣΟΔΥ Βαμβακόπουλου και Περιβολίων, για την εξυπηρέτηση των οποίων κατασκευάστηκαν δυο υπόγεια αντλιοστάσια λυμάτων καθώς και κεντρικοί και δευτερεύοντες αγωγοί συνολικού μήκους 22,5 χιλιομέτρων, με τα φρεάτια επίσκεψης, παροχετευτικά φρεάτια και καταθλιπτικούς αγωγούς συνολικού μήκους 6 χιλιομέτρων. 
Ο προϋπολογισμός μελέτης/υπηρεσίας του συνολικού έργου ανέρχονταν σε 7.183.200 € (με Φ.Π.Α.) και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 (Άξονας Προτεραιότητας 07 – Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης, Κωδικός ΣΑ: ΕΠ0028) αλλά και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Β) για τη Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας, η πρόσκληση αφορά τους οικισμούς που βρίσκονται στις Δημοτικές Κοινότητες Γαλατά και Δαράτσου καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Σταλού και Αγίας Μαρίνας, για την εξυπηρέτηση των οποίων κατασκευάστηκαν κεντρικοί και δευτερεύοντες και τριτεύοντες αγωγοί ακαθάρτων συνολικού μήκους 28,5 χιλιομέτρων, με τα φρεάτια επίσκεψης και τα προκατασκευασμένα παροχετευτικά φρεάτιά τους. 
Το έργο είχε συνολικό προϋπολογισμό μελέτης 6.135.600 € (με Φ.Π.Α.) και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 καθώς και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Γ) Τέλος η παραπάνω πρόσκληση αφορά και τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς στο πλαίσιο του έργου κατασκευής αντλιοστασίων ακαθάρτων για τα δίκτυα ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου, ολοκληρώθηκε και η κατασκευή δύο μικρότερων υπόγειων αντλιοστασίων λυμάτων (τύπου κόμπακτ), ένα στην περιοχή Προφήτη Ηλία στις Μουρνιές και ένα στα Νεροκούρου, για τη λειτουργία των ήδη κατασκευασμένων (από ίδιους πόρους) δικτύων ακαθάρτων των οικισμών των ανωτέρω περιοχών.
Πιο συγκεκριμένα, για την περιοχή των Νεροκούρου θα μπορούν να συνδεθούν τα ακίνητα που βρίσκονται στο τμήμα του δρόμου ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ-ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΩΝ μήκους περίπου 200 μέτρων κοντά στο γήπεδο Νεροκούρου, ενώ στην περιοχή των Μουρνιών θα μπορούν να συνδεθούν τα ακίνητα που βρίσκονται επί της οδού Προφήτη Ηλία, από τη διασταύρωσή της με την οδό Θερίσου μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Σολομών Σολωμού, τα ακίνητα σε τμήμα της οδού Σολομών Σολωμού καθώς και τα ακίνητα που βρίσκονται στην πρώτη πάροδο Προφήτη Ηλία μέχρι τη διασταύρωσή της με τον δρόμο του ΟΑΔΥΚ.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook