Τη σύγχρονη και πιστοποιημένη μονάδα παραγωγής τυροκομικών προϊόντων της οικογένειας Μπαλαντίνου, επισκέφθηκαν οι σπουδαστές του τμήματος Γαλακοκτομίας του ΙΕΚ Αποκορώνου. Οι σπουδαστές παρακολούθησαν από κοντά όλα τα στάδια παραγωγής τυριού που περνά μέσα από το άρτια καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό και την αξιοποίηση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.

Ο υπεύθυνος ποιότητας, Σπύρος Μπαλαντίνος, εξήγησε στους σπουδαστές τη χρήση των σύγχρονων τυροκομικών μηχανημάτων και δεξαμενών και ανέλυσε βήμα προς βήμα τη διαδικασία που ακολουθείται στην παραγωγή με γνώμονα την τήρηση όλων των κριτηρίων ποιότητας.  

Στη συνέχεια οι σπουδαστές παρακολούθησαν την παραγωγή τυρομαλάματος, γραβιέρας και μυζήθρας από κρητικό γάλα που προέρχεται από επιλεγμένα αγροκτήματα του ορεινού όγκου των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Οι μελλοντικοί τυροκόμοι εντυπωσιάστηκαν από τις νέες εγκαταστάσεις που λειτούργησαν το 2014 αλλά από τον τρόπο με τον οποίο παντρεύονται η παράδοση και η τεχνολογία επιτυγχάνοντας το καλύτερο ποιοτικά αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook