Από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Τ.Τ. του Ερυθρού Σταυρού Κισάμου, ανακοινώνεται ότι στις 13, 14 & 15 Μαΐου στους χώρους της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου θα πραγματοποιηθεί  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών για πολίτες.

Οι ώρες έχουν ως εξής: 

Παρασκευή 13 Μαϊου: 17.00 - 21.00,

Σάββατο 14 Μαϊου: 9.00 - 17.00,

Κυριακή 15 Μαϊου: 9.00 - 17.00.

Απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης στην Γραμματεία του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκεται στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου και η καταβολή του ποσού των 50 ευρώ. Το κόστος συμμετοχής των εκπαιδευομένων αφορά την έκδοση  πιστοποιητικού παρακολούθησης Πρώτων Βοηθειών που θα χορηγηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Τοπικού Τμήματος.

Το πρόγραμμα εκπαίδευση πολιτών ''ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ'' διάρκειας 20 ωρών υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε οργανωμένους φορείς (συλλόγους, σωματεία προσωπικό εταιρειών και εργοστασίων κλπ) όσο και σε μεμονωμένους πολίτες.

Αποτελείται από 7 βασικές ενότητες 20 ωρών, στις οποίες οι πολίτες εκπαιδεύονται τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά στην παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Οι ενότητες είναι:

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ
ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ
ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ
ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ - ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Σκοπός του Προγράμματος είναι οι πολίτες  να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια  με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί, μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Πληροφορίες στο Τοπικό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κισάμου, τηλ. 2822024601 και 6974660793.