Στα πλαίσια της προσφοράς και αλληλεγγύης ενόψει Πάσχα, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής – Εποπτείας Κοινωνικών Δομών – Μετανάστευσης – ΚΕΣΑΝ και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου οργάνωσε σειρά δράσεων με στόχο τη στήριξη εκείνων που δοκιμάζονται καθημερινά και τους έχει καταβάλλει η οικονομική κρίση. Πιο συγκεκριμένα:

⦁    Από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου, πέραν των οικογενειών που στηρίζονται σε σταθερή βάση, προσφέρθηκαν τρόφιμα σε οικογένειες ωφελούμενων των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, τα οποία διανεμήθηκαν την Μεγάλη Τετάρτη από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ.  

⦁    Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη διανέμονται 943 διατακτικές σε ισάριθμες οικογένειες συμπολιτών μας προκειμένου να προμηθευτούν κρέας από κρεοπωλεία για τις μέρες του Πάσχα. Η δαπάνη για την αγορά του κρέατος προέρχεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

⦁    Από Μεγάλη Δευτέρα ως και Μεγάλη Τετάρτη, μετά από προσφορά της εταιρείας ΑΒ Βασιλόπουλος, μοιράστηκαν εξήντα (60) πασχαλινά πακέτα σε ισάριθμες οικογένειες ωφελούμενων των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου.