Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την TEZ TOUR Ελλάδος το Σάββατο 23/4/16 η πρώτη συνάντηση φορέων τουρισμού στην Κρήτη με θέμα :
“Οι ανατολικές τουριστικές αγορές – ιστορία – δράσεις και προοπτικές τη διετία 2016 – 2017” 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Knossos Royal της γνωστής Αλυσίδας ALDEMAR Resorts που ήταν και ο βασικός χορηγός της εκδήλωσης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΕΖ ΤΟUR στην Ελλάδα, κ. Δημήτριος Χαριτίδης:”Η Tez Tour έχει επενδύσει στο μέτωπο των παρουσιάσεων και της προβολής των υπηρεσιών της. Αναφορικά με την εκδήλωση στόχος ήταν να καταγραφούν τα δεδομένα της περιόδου που διανύουμε αλλά περισσότερο τα προβλήματα.”

Ο ίδιος εμφανώς ικανοποιημένος από την έκβαση της ημερίδας αλλά και την σημαντική συμμετοχή 80 περίπου εκπροσώπων φορέων της αυτοδιοίκησης και του επιχειρείν, ευχήθηκε, “η πολιτεία και οι οικονομικοί φορείς να έχουν μια αγαστή συνεργασία ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.”

Ομιλητές στο Á ΜΕΡΟΣ ήταν :

  • Δ/νων Σύμβουλος του ομίλου Aldemar Resorts & μέλος Δ.Σ. ΣΕΤΕ & Ξενοδοχειακού επιμελητήριου, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος “ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ”

  • Προέδρος TEZ TOUR Ελλάδας, κ. Δημήτριος Χαριτίδης “ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΧΤΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ”

  • Περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα Τουρισμού κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης “Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ”

  • Αερολιμενάρχης Ηρακλείου, κ. Γεώργιος Πλιάκας “Ο ΡΟΛΟΣ, Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ Κ.Α.Η.Κ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ”

Και στο Β ΜΕΡΟΣ:

  • Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος tourism generis, Ειδικός Σύμβουλος, Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, κ. Γιώργος Δρακόπουλος “TAKE A WALK ON THE MARKETING SIDE”

  • Εκπρόσωπος Celestyal Cruises “ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΝ. ΑΓΟΡΕΣ”

  • Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Τ.Ε.Ι. Κρήτης, κ. Γεώργιος Ξανθός “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ “

  • Δημοσιογράφος (Money and Tourism), κ. Κων/νος Δεριζιώτης “ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ”

  • Γεν. Διευθυντής TEZ Tour Ελλάδος, κ. Μ. Απλαδενάκης “ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ”

Χαιρετισμό απηύθυναν στην έναρξη της εκδήλωσης:

 ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης
 ο Βουλευτής από το ΠΟΤΑΜΙ κ. Σπύρος Δανέλης
 ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης
 ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζιδιάκος
 ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου, κ. Αντώνιος Ζερβός
 η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρεθύμνου, κα. Πέπη Μπιρλιράκη
 ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ο.Λ.Η. κ. Απόλλωνας Φιλιππής
 ο Γ.Γ. Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, κ. Δημήτριος Διβόλης
 ο τ. Πρόεδρος Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου, κ. Νικόλαος Χαλκιαδάκης
 ο Πρόεδρος Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης, κ. Γιώργος Πελεκανάκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση που πραγματοποιεί η TEZ TOUR μέσα σε λίγους μήνες, που φέρνει κοντά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού με ένα κοινό στόχο και όραμα, αφού τον Νοέμβριο του 2015 περίπου 300 διακεκριμένοι τουριστικοί πράκτορες από την Ρωσία, φιλοξενήθηκαν στην Κρήτη και γνώρισαν τα πλεονεκτήματα του Κρητικού τουριστικού προϊόντος.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της TEZ Tour Ελλάδος κ. Μανώλης Απλαδενάκης προανήγγελλε ότι:

“Η εταιρεία σκοπεύει να υλοποιήσει μια σειρά από κοινωνικές δράσεις και προωθητικές για τον τουρισμό, ενέργειες, μέσα στην τουριστική περίοδο που ξεκίνησε, σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται (Κρήτη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Κέρκυρα και Αττική), με στόχο την ανάδειξη του τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών και την συμβολή στα τοπικά κοινωνικά “καλέσματα” στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook