Την κορύφωση του Θείου Δράματος βίωσε ο τόπος και οι άνθρωποι του, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, τόσο στην Ιερά Ακολουθία του Επιταφίου, όσο και εις την πε-ριφορά που πραγματοποιήθηκε στις πλείστες των Ενοριών της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος μετείχε της Ι. Ακολουθίας του Επιταφίου και έψαλλε τα Εγκώμια στον Ι. Μητροπολιτικό  Ναό και εν συνεχεία της λιτάνευσης του Επιταφίου.

Η πομπή πολλαπλασιάστηκε με την συμμετοχή και των τριών άλλων Επιταφίων των Ενοριών της πόλεως της Κισάμου. Συγκινητική η συμμετοχή εκατοντάδων λαού του Θεού, ο οποίος με ιδιαίτερη ευλάβεια μετείχε εις την Ιερά Ακολουθία και ακολούθησε την λιτάνευση των Επιταφίων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε στο μεγαλείο της Θεϊκής αγάπης, σημείωσε: «…η εποχή μας χαρακτηρίζεται ως εποχή που γεννά πολιτισμό θανάτου. Τα πάντα γύρω μας μυρίζουν θάνατο, απελπησία, απογοήτευση, θλίψη και πόνο. Μοναδικό αντίλυτρο στη ζοφερή αυτή τραγικότητα το Ανέσπερο Φως και που και πάλι ανατέλλει εκ του Κενού Μνημείου, ως την μόνη ελπίδα, χαρά και αλήθεια της ζωής», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος «Καλή Ανάσταση, στον τόπο την κοινωνία μας και την Πατρίδα μας».

Επιστρέφοντας από την περιφορά του Επιταφίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου προκατόχου του, μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου, ο οποίος ευρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο του Ι.Μητροπολιτικού Ναού, επί τη συμπληρώσει τριών ετών από την εις Κύριον εκδημία του.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook