Σε σε ποινή κάθειρξης 100 ετών στο Κολοράντο μια γυναίκα η οποία τον Μάρτιο του 2015 είχε ξεριζώσει ένα βρέφος από τη μήτρα της μητέρας του που βρισκόταν στον έβδομο μήνα κύησης.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η κατηγορούμενη είχε δημοσιεύσει αγγελία λέγοντας ότι πουλούσε μεταχειρισμένα βρεφικά ρούχα και επιτέθηκε στην άτυχη έγκυο όταν την επισκέφθηκε στο επίτι της. 

Το θύμα, ηλικίας 26 ετών εκείνη την εποχή, υποβλήθηκε σε επέμβαση και επέζησε, το βρέφος όμωβς απεβίωσε.

Η κατηγορούμενη Ντάινελ Λέιν, ηλικίας περίπου 30 ετών, εμφανίστηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο με το νεκρό βρέφος, υποστηρίζοντας ότι ήταν δικό της. 

Η Λέιν συνελήφθη για ανθρωποκτονία μία ημέρα μετά το έγκλημά στην μικρή πόλη Λόνγκμοντ, στο βόρειο Ντένβερ.

Τον Φεβρουάριο του 2016 δικαστήριο την έκρινε ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη διακοπή κύησης και επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο.

Η δικαστής Μαρία Μπερκενκότερ δικαιολόγησε την ποινή που επέβαλε λόγω της βιαιότητας του εγκλήματος, το οποίο συνέκρινε με καισαρική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε με μαχαίρι κουζίνας, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Η δικαστής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον «περίπλοκο ιστό ψεμάτων» της Λέιν η οποία προσποιόταν ότι είναι έγκυος πριν από το έγκλημα, έγραψε η εφημερίδα Times-Call.

«Ζείτε την φαντασίωση ενός ψέματος που εσείς δημιουργήσατε κι αυτό ήταν σημαντικότερο (για εσάς) από την ζωή μου και την ζωή της κόρης μου» δήλωσε το θύμα Μισέλ Ουίλκινς, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Η δικηγόρος της κατηγορουμένης υπενθύμισε στο δικαστήριο ότι η πελάτισσά της είχε υποστεί σοκ μετά τον θάνατο του γιου της το 2002.

«Ήταν ένα γεγονός που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει καθώς θεωρούσε τον εαυτό της υπεύθυνο» εξήγησε η δικηγόρος Κέιτ Χέρολντ.

Πηγή: in.gr