Κατέπλευσε σήμερα στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων - για πρώτη φορά - το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey της πολυβραβευμένης εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Seabourn Cruises, που ανήκει στον όμιλο της Carnival Plc (την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων διεθνώς με πάνω από 100 κρουαζιερόπλοια). 

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Χανίων και πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Κώστας Μπροκαλάκης, το πλοίο κατέπλευσε στα Χανιά στις 8:00 προερχόμενο από την Νάπολι και θα αναχωρήσει στις 17:00 το απόγευμα. 

Το κρουαζιερόπλοιο έχει χωρητικότητα 450 επιβάτες και 330 άτομα πλήρωμα, αναλογία αριθμού πληρώματος ως προς τους επιβάτες από τις κορυφαίες στην βιομηχανία της κρουαζιέρας, που δηλώνει την έμφαση στην πολυτέλεια που προσφέρει η εταιρεία στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων της. Διαθέτει αποκλειστικά εξωτερικές σουίτες, 225 τον αριθμό, με εμβαδόν από 27 τ.μ. μέχρι 111 τ.μ.!!!, στην πλειονότητα τους με μπαλκόνι, χώρους με σύγχρονη αρχιτεκτονική και τεχνολογικές δυνατότητες που θα ζήλευαν mega yachts αλλά και μεγάλου μεγέθους κρουαζιερόπλοια.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο μαζί με τα δύο αδελφά του πλοία αποτελεί την πλωτή διαφήμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία, λόγω των σημαντικών βραβείων και διακρίσεων που αποσπούν στην κατηγορία τους κάθε χρόνο. Είναι δε τόσο πετυχημένη η σειρά αυτή των πλοίων, που η εταιρεία έχει προβεί σε παραγγελία τριών νέων της ίδιας σειράς και αντικατάσταση των δύο μικρότερων σε μέγεθος πλοίων που διαθέτει. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Seabourn Cruises επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων τον Οκτώβριο του 2014, με το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Sojourn, ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 είχε γίνει αναλυτική παρουσίαση του Λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στα κεντρικά της γραφεία στο Seattle της Αμερικής.